Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σε χωνευτήρι ψυχών μετατρέπουν την Ελλάδα οι Γερμανοί.. 50.000 δήθεν πρόσφυγες θα μείνουν στην χώρα μας.


Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015, ενώ οι υπόλοιπες 20.000 θα δημιουργηθούν με επιδότηση ενοικίου και με την οικονομική βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαχείριση των συνόρων στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Για τη δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων υποδοχής στην Ελλάδα, στη δήλωση της Συνόδου επισημαίνεται ότι η ΕΕ δεσμεύεται να υποστηρίξει την Ελλάδα και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την παροχή επιδοτήσεων ενοικίου καθώς και με προγράμματα υποδοχής σε οικογένειες. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι αναμένεται χρηματοδοτική στήριξη για την Ελλάδα και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. "Αυτό αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης", αναφέρει η δήλωση.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η δήλωση της Συνόδου επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία για την οριστικοποίηση και την εφαρμογή του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και την ανάγκη να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας και ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση των θεωρήσεων.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.