Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Εξερράγη βλήμα στον αέρα κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων 2015».

Φωτογραφία από τη χθεσινή βολή στον "Αετό".

Πηγή http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/e3erragh-blhma-ston-aera-kata-thn-diarkeia-ths-askhshs-parmeniwn-2015/post28007

Στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2015», εχθές μεσημβρινές ώρες, στο πεδίο βολής "Αετός" έσκασε στον αέρα βλήμα (Μ107) πυροβόλου όπλου τύπου Μ155! Μόλις 700 μέτρα από το παρατηρητήριο (φωτο) και ενώ το βλήμα βρισκόταν σε τροχιά, εξεράγη. Το αποτέλεσμα ήταν θραύσματα του βλήματος να εκτιναχθούν στη γύρω περιοχή χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κάποιον από τα στελέχη.

Η λήψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας είναι πάντα προτεραιότητα για το στρατό μας και όχι τυχαία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή απώλειες διότι τηρούνται κατά γράμμα από όλα τα στελέχη.

Μετά από διαταγή του διοικητή της 12ης Μεραρχίας Μ/Κ ΜΠ, η παρτίδα των βλημάτων αυτών αποσύρθηκε και θα ελεγχθεί ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους.

Η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2015» κορυφώνεται το πρωί της Παρασκευήςστο πεδίο βολής "Ψηλός Στάλος" στη περιοχή των Λαβάρων, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμύνας Π. Καμμένου ο οποίος θα βρεθεί στον Έβρο από αύριο Πέμπτη, με όλη τη στρατιωτική ηγεσία.

Αναμένεται και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας την Παρασκευή το πρωί χωρίς όμως αυτό να είναι ακόμα βέβαιο.

Για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε πως η δουλειά των στρατιωτικών και όλων των στελεχών δεν είναι μια απλή υπόθεση ακόμα και εν καιρώ ειρήνης. Κρύβει κινδύνους και εκπλήξεις καθώς βρίσκονται συχνά δίπλα σε... "εκρηκτικό περιβάλλον".

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και η άσκηση να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.