Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού ΑΣΔΕΝ



Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητού της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, από τον Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη στον Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο, στην έδρα του Σχηματισμού στον Καρέα Αττικής.

Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.


Ημερήσια διαταγή 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμοι, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων.

Kατόπιν υποβολής της παραιτήσεως μου και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, παραδίδω σήμερα τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ στον καταξιωμένο συνάδελφο Αντγο Ανδρέα Ηλιόπουλο.
Απερχόμενος από τη θέση του Δκτου της ΑΣΔΕΝ αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που υπηρέτησε υπό τις διαταγές μου αυτό το χρονικό διάστημα καθώς και τις τοπικές αρχές και ακριτικές κοινωνίες των νησιών μας για την αμέριστη συμπαράσταση τους .Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για μένα η τοποθέτηση μου ως Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και ευχαριστώ τηνπολιτική και στρατιωτική ηγεσία που μου την εμπιστεύτηκαν. Μια διοίκηση, με Περιοχή Ευθύνης που εκτείνεται από τη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ μέχρι το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, το σύνολο του ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ, το οποίο αποτελούσε και θα αποτελεί το Ζωτικό Χώρο της πατρίδας μας.

Αντιλαμβάνεστε τα συναισθήματα συγκίνησης που με διακατέχουν καθώς θα αποχωριστώ όλους εσάς, που με περιβάλατε με εμπιστοσύνη και εκτίμησή , εσάς τους πολύτιμους συνεργάτες μου τόσο κατά την περίοδο που ήμουν Δκτης της ΑΣΔΕΝ αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια των 37 ετών που υπηρέτησα το στράτευμα . 

Από εσάς αλλά και τους υπερήφανους και ηρωικούς νησιώτες μας αντλούσα κουράγιο και δύναμη παρακολουθώντας σας από κοντά στα νησιά, βραχονησίδες, τα φυλάκια της νησιωτικής μεθορίου να κάνετε πράξη αυτό που ορκιστήκατε, να φέρετε σε πέρας: την αποστολή σας υπερβάλλοντας εαυτούς. Αυτή τη σκληρή προσπάθεια που αποτελούσε καθημερινότητα για εσάς οφείλω να την αναγνωρίσω.

Εάν καταφέραμε να προσθέσουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στους 7 μήνες που εργαστήκαμε μαζί ,αυτό θα το κρίνει η ιστορία αλλά πρωτίστως όλοι εσείς, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι νύχτα και μέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες εκτελούσατε την αποστολή σας… στο Φαρμακονήσι, στη Ρω,στη Στρογγύλη, στους Αρκιούς, στη Σαμοθράκη…οργώνοντας από άκρη σε άκρη όλο το Αιγαίο εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδος αλλά και η καρδιά του μαχητή.

Αποτελεί μονόδρομο η υποχρέωση να συνεχιστεί η προσπάθεια με περισσότερο ζήλο και ευθύνη για τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας .Σαν συντεταγμένο και πειθαρχημένο σύνολο που διαχρονικά είναι ο Στρατός δεν αμφιβάλλω ούτε στιγμή ότι θα διατηρήσετε το συγκριτικό πλεονέκτημα μετατρέποντας τις κρίσεις σε ευκαιρίες. Εξάλλου ο ποσοτικός παράγοντας δεν υπήρξε ποτέ φίλος των Ελλήνων. Η ελληνική ιστορία συναντήθηκε πολλές φορές με αντιπάλους ποσοτικά υπέρτερους κατά τις οποίες το ελληνικό πνεύμα και η ψυχοσύνθεση του Έλληνα οδήγησαν σε λαμπρές δόξες.

Μη λησμονείτε ποτέ ότι,

έχετε χρεωθεί την τιμή και την ασφάλεια αυτών των προκεχωρημένων φυλακίων, δίπλα στουςκατοίκους των μεγάλων και μικρών νησιών της ΑΣΔΕΝ, με τους οποίους πρέπει να συνεργάζεστε αρμονικά καθώς οι τοπικές κοινωνίες αποτελούν "πολλαπλασιαστή ισχύος". Δώσατε προς την Πατρίδα όρκο, να τον τιμήσετε όπως κάνετε πάντα μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου. Επιτελείτεένα λειτούργημα στο οποίο όλοι είσαστε εθελοντές. Οι οικονομικές συγκυρίες που έχουν πλήξει όλα τα κοινωνικά στρώματα δεν πρέπει να επηρεάσουν την εκτέλεση της αποστολής σας.
Το πολυτιμότερο στοιχείο του στρατού μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Να μεριμνάτε για τους υφισταμένους σας σε όλα τα επίπεδα Αξκους και Υπαξκους αλλά ιδιαίτερα τους οπλίτες θητείας, εμπνεύστε τους, γαλουχήστε τους με τα ιδανικά της φυλής μας, διοικήστε τους πάντα«δια του παραδείγματος», κάντε τους μαχητές, ηγήτορες, όπως σωστά προτείνει το ρητό του Σόλωνα που με συντρόφευε όλα αυτά τα 37 χρόνια: Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει, αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς.

Με τις προκλήσεις που δέχεται η Πατρίδα μας είναι επιτακτική η ανάγκη να διαφυλαχτούν οι αξίες και τα ιδεώδη που χαρακτήρισαν και χαρακτηρίζουν το Στρατό μας. Η αναγνώριση του έργου σας από την ελληνική κοινωνία αποτελεί χρέος για να συνεχίσετε με περισσότερη αποφασιστικότητα. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις διότι εκπέμπουν μηνύματα ασφάλειας, ανταποκρινόμενοι πλήρως στις προσδοκίες για σταθερότητα ,ειρήνη ,δημιουργία και ανάπτυξη.

Καθώς λοιπόν η περίοδος που διανύουμε δεν επιτρέπει εφησυχασμό και ολιγωρία σας προτρέπω:
Να συνεχίσετε να επιτελείτε στο ακέραιο το καθήκον σας, όπως εσείς ξέρετε και όπως έμπρακτα το έχετε ήδη αποδείξει.
Να παραμείνετε πρόθυμοι και δυναμικοί, με πειθαρχία και ετοιμότητα, με άρτια εκπαίδευση, με διαρκή επαγρύπνηση, με μαχητικό φρόνημα και ανεπτυγμένη στρατιωτική συνείδηση.
Να στηρίξτε το νέο Διοικητή σας, επειδή το αξίζει, αλλά και επειδή αυτό επιβάλλεται, ώστε η ΑΣΔΕΝ να παραμείνει ισχυρή και ικανή να διασφαλίσει την συνέχεια της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας, στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου, εκεί που βρίσκεται το βαρόμετρο του διεθνούς γεωπολιτικού κλίματος.

Αποχωρώντας από την ΑΣΔΕΝ, την οποία θα έχω για πάντα στην καρδιά μου υποκλίνομαι ευλαβικά μπροστά στις σημαίες των Σχηματισμών και Μονάδων της και αποτίω φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά ιδεώδη στους αγώνες του Έθνους.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω όλους, ότι θα τηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από την περίοδο που διετέλεσα ΔΚΤΗΣ της ΑΣΔΕΝ και σας υπόσχομαι η σκέψη μου θα είναι πάντα κοντά σας και θα χαίρομαι για τις επιτυχίες σας, είτε αυτές είναι προσωπικές, είτε αφορούν στην ΑΣΔΕΝ, αλλά και θα αισθάνομαι ευτυχής αν αποδειχθεί ότι κέρδισα την αναγνώριση και την εκτίμηση σας.

Εύχομαι σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, προκοπή και πρόοδο, στις καθημερινέςδύσκολες στιγμές σας.

Με τις σκέψεις αυτές και επικαλούμενος την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού και τις Πρεσβείες της Υπέρμαχου Στρατηγού μας, με πίστη στα ιερά και τα όσια της φυλής μας και πάνω απ΄όλα, υπερήφανος για όλους εσάς που επαγρυπνείτε για την πατρίδα και την αποστολή μας, σας καλώ να αναφωνήσουμε:

Ζήτω το Έθνος,

Ζήτω ο Στρατός,

Ζήτω η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.