Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται σιγά σιγά το μοίρασμα στο Αιγαίο... συμφωνία κόλαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ε.Ε.


Ελλάδα και Τουρκία θα περιπολούν “από κοινού” στο ανατολικό Αιγαίο,προσπαθώντας να σταματήσουν το μεταναστευτικό κύμα από τη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Τουρκία και ΕΕ. Συμφωνία που θα επικυρωθεί όπως γραφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στις επαφές που θα έχει αύριο ο Ερντογάν με ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, οι οποίες θα συντονίζονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εποπτείας των συνόρων Frontex, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται το AFP.

Οι μετανάστες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, όπου θα κατασκευαστούν και θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ έξι νέοι καταυλισμοί που θα μπορούν να στεγάσουν έως και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από την πλευρά τους, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δεχθούν να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γερμανικές πηγές.

Σχόλιο: Η ιστορία στήθηκε πανέξυπνα, οι Τούρκοι εδώ και χρόνια αναζητούσαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Αιγαίο, στα συμβάντα που λάμβαναν χώρα κοντά στα Τουρκικά παράλια αλλά εντός ελληνικού χώρου η Τουρκία ήθελε να έχει παρουσία με κάθε τρόπο, σε πάρα πολλές περιπτώσεις η Τουρκική ακτοφυλακή με τα υπερσύγχρονα πλοία ήταν σε ετοιμότητα, μόλις έβλεπε κάτι αμέσως έβγαινε στο Αιγαίο με σκοπό να μπει σφήνα στην διάσωση ναυαγών, δεν το έκανε μια ή δυο φορές, το κάνει συνέχεια. Η Τουρκία είδε ότι με το πέρασμα των χρόνων η τακτική αυτή δεν απέδιδε και σκαρφίστηκε μια πανέξυπνη ιδέα, εκμεταλλευόμενη την δυστυχία των λαθρόμεταναστών αποφάσισε να τους ανοίξει μονοπάτια στην θάλασσα και πολλές φορές να τους καθοδηγεί προς τις Ελληνικές ακτές. Η Τουρκία λοιπόν με πρόσχημα το λαθρομεταναστευτικό αφήνει τις ροές να έρχονται ανενόχλητες προς την Ελλάδα σκεπτόμενη ότι η ΕΕ θα αντιδράσει, η Τουρκία λοιπόν ζητά και παίρνει δυο πράγματα... 
1.Χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για οικισμούς προσφύγων στο έδαφος της.
2.Ρόλο επόπτη μαζί με το Λιμενικό Σώμα της χώρας μας στο Αιγαίο.

Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελληνική πλευρά.

1.Πως θα κρίνει η Ελληνική πλευρά ότι ένα τουρκικό πλοίο της Ακτοφυλακής έχει μπει παράνομα στα χωρικά ύδατα;
2.Αν ένα Τουρκικό σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής μπει στα χωρικά ύδατα χωρίς να υπάρχει λόγος, πως η Ελληνική πλευρά θα αντιδράσει;
3.Με τι μέσα θα περιπολεί η Τουρκική ακτοφυλακή; 
4.Θα έχει και εναέρια μέσα; 
5.Θα υπάρξει μορατόριουμ στις πτήσεις μαχητικών;

Δυστυχώς μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά και η Ελλάδα παραδομένη από το υπέρογκο χρέος αδυνατεί να ασκήσει με επιτυχία σοβαρή εξωτερική πολιτική. 

Το Αιγαίο με αυτήν την απόφαση παραδόθηκε οριστικά και αμετάκλητα στην Τουρκία.. ας προσέχαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.