Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Στο κελί 33 ο Θωμάς Λιακουνάκος.. με απόφαση ανακριτή.


Επτά ώρες απολογούνταν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Και η απόφαση του ανακριτή ήταν να προφυλακιστεί.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Συνελήφθη έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ειδική ανακρίτρια διαφθοράς, Βασιλικής Μπράτη, και αφορά στη φερόμενη εμπλοκή του για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ ERIEYE.

Η απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική. Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν ο “άρχοντας των δαχτυλιδιών” των ελληνικών εξοπλισμών για πάρα πολλά χρόνια. Είχε την αντιπροσωπεία όλων σχεδόν των μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών εξοπλισμών.

Τη δεκαετία του 90 ειδικά ήταν σχεδόν αήττητος. Μία ήττα υπέστη και ήταν μεγάλη. Το 1999 αντιπροσώπευε τη Boeing και διεκδίκησε μέχρι τέλους το συμβόλαιο για νέα μαχητικά. Η Boeing ήθελε να πουλήσει τα F-15. Τελικά η κυβέρνηση Σημίτη επέλεξε τα F-16.

Η σύλληψη και προφυλάκιση Λιακουνάκου είναι προφανές ότι ανεβάζει “επίπεδο” στις έρευνες της Δικαιοσύνης για τους εξοπλισμούς. Κανείς δεν πίστευε -ακόμη και μετά από τη φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου- ότι οι δικαστικές αρχές θα στόχευαν τόσο ψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.