Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Eπαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνα με διετή φοίτηση(ΙΕΚ)



H δέσμευση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας έγινε πραγματικότητα.

Η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας είχε κλείσει το 2010. Ανοίγει μετά από επτά χρόνια, καθώς η κυβέρνηση, κρίνοντας ως ύψιστης σημασίας την ειδικότητα του ξεναγού και την εκπαίδευσή τους, εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους για την επαναλειτουργία της Σχολής, ενώ ολοκληρώθηκε και το έργο της διαμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας που θα διέπει τις Σχολές Ξεναγών από την Γνωμοδοτική Επιστημονική Επιτροπή που είχε συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Η αρμόδια Επιτροπή διαμόρφωσε τον κανονισμό των Σχολών Ξεναγών και έλαβε υπόψη τις προτάσεις του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.
Η σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Τουρισμού και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία εγκρίνεται ο Κανονισμός Λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β΄ 2532/2017).

Πρόκειται για μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διετούς διάρκειας.

Δεκτοί γίνονται μετά από επιλογή κατόπιν μοριοδότησης Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ, εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα.

ΤΟ 70% των θέσεων καλύπτεται από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου και το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, η οποία θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα καθορισθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων και οι ειδικότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας.

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά ανοίγει ένας νέος κύκλος στην εκπαίδευση στο κλάδο των ξεναγών, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης που αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.