Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Όχι σε όλα από τους Τούρκους στις συνομιλίες για το Κυπριακό στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα στις ελβετικές Άλπεις.

Για άλλη μια φορά οι γκεμπελίσκοι Τούρκοι που έχουν απλώσει τις ορδές των εποίκων στην ΚΥΠΡΟ μας, έβαλαν βέτο σε ενδεχόμενη λύση θέτοντας όπως πάντα αστείους ισχυρισμούς. Ότι προσπάθεια και αν έκανε η Ελλαδική πλευρά με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά έπεφταν στο κενό. Η Κυπριακή πλευρά με τον Ν.Αναστασιάδη αδυνατούσε για άλλη μια φορά να καταλάβει τις πραγματικές προθέσεις των Τούρκων, αφού σε τίποτα δεν έκαναν πίσω αλλά και σε συμφωνηθέντα άλλαζαν στάση σαν τα πουκάμισα.

Η τακτική του Νίκου Αναστασιάδη απεδείχθει για άλλη μια φορά λανθασμένη και προβληματική, αλλά και τα 40 χρόνια που έχουν περάσει δείχνουν ότι η Κυπριακή πλευρά συνεχίζει να ακολουθεί τον λανθασμένο δρόμο. Πότε θα αντιληφθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι αυτό που θέλουν οι Τούρκοι είναι η ΔΙΑΛΥΣΗ της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Oι προκλητικές προτάσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου που δεν μπορούσαν καν να συζητηθούν από την Ελληνοκυπριακή πλευρά:

*Για τις εγγυήσεις και το επεμβατικό δικαίωμα ήθελαν επανεξεταση σε 15 χρόνια και στο στρατό μείωση σε συμφωνημένα επίπεδα.

*Επί του εδαφικού η τουρκική πλευρά αποδεχόταν μόνο επιστροφή μέρους της Μόρφου.

*Τέλος, ζήτησαν πρωτογενές δίκαιο και ισότιμη μεταχείριση Τούρκων στην Κύπρο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αρνήθηκε ότι είχε συμφωνήσει σε άμεση κατάργηση της συνθήκης εγγυήσεων, μαζί με τα παρεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και τις μονάδες Στρατού που προέβλεπε η προηγούμενη συνθήκη (950 Έλληνες, 650 Τούρκοι) για 15 χρόνια με ρήτρα επαναξιολόγησης.

Ο Τουρκοκύπριος ψευδοπρωθυπουργός Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι: «ήταν εφικτό ένα αποτέλεσμα στο οποίο θα μπορούσαν να κερδίσουν και οι δύο πλευρές. Ήμασταν τόσο κοντά. Αλλά τελείωσε εκεί όπου και οι δύο πλευρές χάνουν».

«Θα ήθελα να σας μεταφέρω σήμερα τα νέα για τη λύση» δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Κάναμε ό, τι μπορούσαμε. Η συνείδησή μας είναι καθαρή».

ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΟΝΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.