Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Υπό συντήρηση η Αμμόχωστος



Για τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αμμόχωστο και για όσα προγραμματίζονται σε μνημεία της πόλης, ενημέρωσε χθες αργά το απόγευμα σε συγκέντρωση η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον προμαχώνα Μαρτινέγκο όπου διεξάγονται εργασίες συντήρησης.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο Γλαύκος Κωνσταντινίδης, μέλος στην Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά και συντονιστής του προγράμματος αποκατάστασης μνημείων, στην πόλη της Αμμοχώστου βρίσκεται σε εξέλιξη μια δέσμη από έργα που αφορούν κυρίως εργασίες συντήρησης υφιστάμενων μνημείων.

Οι εργασίες συντήρησης, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, διεξάγονται στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, στον προμαχώνα Ράβελιν, στον προμαχώνα Άρσεναλ και σε ένα σημαντικό μέρος των τειχών. Έργα συντήρησης γίνονται ή θα γίνουν στο άμεσο μέλλον και σε εκκλησίες που βρίσκονται στην περιοχή του προμαχώνα Μαρτινέγκο. Πρόκειται για τις εκκλησίες της Αγίας Άννας, της Αγίας Μαίρης, της εκκλησίας Tanner’s και της εκκλησίας των Καρμελιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.