Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Μια πολύ διδακτική ιστορία για τους Στρατιωτικούς εξοπλισμούς.. Η περιπέτεια του σύγχρονου Οδυσσέα που τον έλεγαν “διόπτρες Carl Gustav”

Η περιπέτεια του σύγχρονου Οδυσσέα που τον έλεγαν “διόπτρες Carl Gustav”

«Η επιχειρησιακή απαίτηση για την προμήθεια Οργάνων Νυχτερινής Παρατήρησης Σκόπευσης Carl Gustav ξεκίνησε με αρχική έγκριση προμήθειας που εκδόθηκε από το ΓΕΣ το 2008. Στη συνέχεια προσυπεγράφη από όλες τις κυβερνήσεις ακόμη και τις υπηρεσιακές και τον Δεκέμβριο του 2016 μετά από έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατοχυρώθηκε στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το θέμα που δημιούργησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

Το μπάχαλο με το θέμα αυτό είναι απλώς ατελείωτο και ξεκινά από το 2008, όπως θα αναφερθεί παρακάτω. Όπως αναφέρουμε σε διπλανή ανάρτηση, το πραγματικό σκάνδαλο είναι το ότι το «σύστημα» αυτό-γελοιοποιούταν επί μια δεκαετία για μια απλή προμήθεια, με αποτέλεσμα τώρα να προκύπτουν ένα σωρό θέματα.

Ασχέτως της οικονομικής διάστασης της προμήθειας και των καταγγελιών για πολύ υψηλή τιμή που θα καταβληθεί για μια τεχνολογία που θεωρείται πλέον ξεπερασμένη, κάτι το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί είτε με απλές ανακοινώσεις των εμπλεκομένων (η εμπλεκόμενη εταιρία θα κληθεί να αιτιολογήσει τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την τιμή στην οποία έγιναν οι όποιες εξαγωγές του ίδιου [;] υλικού) είτε μετά από κλήση εισαγγελέα, η διαδρομή αυτής της υπόθεσης προκαλεί πολλά γέλια… ή γοερά κλάματα.

Με το πρόσχημα της διαφάνειας έχει κατασκευαστεί ένας απίστευτα πολύπλοκος μηχανισμός ο οποίος απλά ΔΕΝ δουλεύει, έχοντας οδηγήσει τα επιτελεία σε απελπισία. Κι ενώ φαίνεται πως δεν υπάρχει κανείς πολιτικός να θέσει το θέμα, αφού όλοι «την κάνουν γυριστή» για να μην κατηγορηθούν ότι συμβάλουν «στο πάρτι των εξοπλισμών με τις μίζες», πάλι τα καταφέρνουμε να συζητάμε τα ίδια! Υπερτιμολογήσεις και ψίθυροι για «πολιτικό» χρήμα! «Καπέλο» για κρατικό μαγαζί που δεν κάνει τίπιτα και όμως θα εισπράξει; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Η αρχή της υπόθεσης είναι το 2008, όταν και εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας (ΔΥΔΜ) του γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αρχική Έγκριση Προμήθειας (ΑΕΠ) που αφορούσε 1.500 Οργάνων Νυχτερινής Παθητικής Σκόπευσης (ΟΝΥΠΑΣ) CARL GUSTAV με βάση συγκεκριμένη προδιαγραφή και δυνατότητα αυξομείωσης της ποσότητας έως και 30% μέχρι την κατακύρωση (ν.3433/2006).

Διαβάστε την φοβερή και τρομερή συνέχεια, του μπαχαλιστάν(Ελληνικού κράτους): 
http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.