Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Θέση Σημερινής: Οικουμενική Κυβέρνηση (Η σημερινή είναι εφημερίδα στην Κύπρο)


Βαφτίσαμε την τουρκική ενδημική κατακτητική πολιτική, αδιαλλαξία. Βαφτίσαμε τις δικές μας ήττες και την αδυναμία μας να επιβάλουμε τα δίκαιά μας, ρεαλισμό.

Και βαφτίσαμε την πορεία 43 χρόνων ζημιογόνων για την πλευρά μας Συνομιλιών, τον μόνο δρόμο, τη μόνη σοφή διαδικασία για «κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας». Όλες αυτές οι «βαφτίσεις» ήταν τα προϊόντα μιας πολιτικής αποδοχής του ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο, από το να συζητούμε «ατελείωτα» με τους Τουρκοκύπριους με διαιτητή τον Τούρκο Κατακτητή, δίνοντας και μη παίρνοντας.

Για 43 χρόνια ο δρόμος της Διζωνικής, Δικοινοτικής ακολουθήθηκε επίπονα. Εξαντλητικά. Με παθιασμένη επιμονή. Ο δρόμος αυτός πέτυχε όχι κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας, αλλά τη δημιουργία Τουρκοκυπριακού Ψευδοκρατιδίου. Και την αξίωση για διάλυση του πραγματικού Κυπριακού Κράτους, το οποίο για την Τουρκία ήδη «εξέλιπε». Η Τουρκία δεν συζητά. Έχει ΔΥΝΑΜΗ. Αυτή η δύναμη συζητά και αυτή μιλά και επιβάλλεται.

Μετά την Ελβετία είναι 101% βέβαιο (για τους αισιόδοξα ρεαλιστές) ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν φεύγει στρατιωτικά από την Κύπρο, αλλά ήδη ετοιμάζει τα επόμενα επεκτατικά της κτυπήματα και στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Και ενώ για δεκαετίες η Τουρκία κάμνει όσα κάμνει, τα Ηνωμένα Έθνη κάμνουν πως δεν αντιλαμβάνονται όσα συνέβησαν και όσα συμβαίνουν. Κρατούν ίσες αποστάσεις. Δεν καταδικάζουν τον Κατακτητή της Κύπρου. Δεν του ζητούν να φύγει από την Κύπρο. Εξισώνουν τον θύτη με το θύμα.

Γιατί; Επειδή η Τουρκία είναι ισχυρή χώρα, γεωστρατηγικά υπολογίσιμη, κόμβος ευρύτερων συμφερόντων. Ενώ η Κύπρος είναι μικρή, αδύνατη, ανυπεράσπιστη.
Τα Ηνωμένα Έθνη αντί να είναι οι προστάτες των αδύναμων της διεθνούς νομιμότητας και δικαιοσύνης, είναι, δυστυχώς, εργαλεία εξυπηρέτησης άλλων σκοπιμοτήτων. Σκοπιμοτήτων που εξισώνουν τους σφαγείς με τους σφαζομένους. Είναι σε βαριές μυλόπετρες πλέον η Κύπρος. Ο Κυπριακός Ελληνισμός κινδυνεύει άμεσα από την τουρκική κλιμακούμενη επεκτατική πολιτική. Πρέπει ΑΜΕΣΩΣ, πλέον, να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο αποτρεπτικά. Όχι πλέον κατευναστικά. Η προσπάθεια κατευνασμού ερεθίζει, δεν αμβλύνει την τουρκική επεκτατική βουλιμία.

Το πρώτο βήμα είναι, πλέον, η ουσιαστική, η ένσαρκη Ενότης. Η Ενότης όχι στις διακηρύξεις και τις ψευδορητορείες των επιμνημόσυνων λόγων. Η Ενότης πρέπει να εκδηλωθεί με Οικουμενική Κυβέρνηση. Οι πολιτικές ηγεσίες μέσα στην Κυβέρνηση. Με συγκεκριμένους, πλέον, στόχους και καθορισμένη διπλωματική μεθοδολογία. Στόχους απελευθέρωσης και προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και εγκεκριμένους με Δημοψήφισμα από τον δύσμοιρο και αγνοούμενο Κυπριακό Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.