Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΠτΔ Π.Παυλόπουλος Θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο και δίχως εκπτώσεις τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας.



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 70ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ
ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΡΜΟ

Κάσος, 16.7.2017

Η όλη ιστορία της Κάσου, και ιδίως η θυσία των Κασίων στον βωμό της Ελευθερίας στις 28 Μαΐου 1824, μας δίνει το δικαίωμα αλλά και μας επιβάλει το εθνικό και ευρωπαϊκό χρέος να στέλνουμε, προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την γείτονα και φίλη Τουρκία, το εξής μήνυμα, ιδίως στο πλαίσιο της Επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων και της Κάσου στον Εθνικό μας Κορμό:

Πρώτον, η Ελλάδα επιδιώκει, εμπράκτως, την ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας και ειλικρινούς φιλίας με την Τουρκία. Επιπλέον δε είναι έτοιμη να προσφέρει την ενεργό στήριξή της στην προσέγγιση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεύτερον, η υπεύθυνη αυτή στάση της Ελλάδας τελεί, αυτονοήτως, υπό τον απαράβατο όρο της πλήρους τήρησης του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου, στο σύνολό τους. Άρα, και της Συνθήκης της Λωζάνης καθώς και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947, πρωτίστως δε του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Τρίτον, σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου:
• Στα Δωδεκάνησα, όπως και σ’ όλο το Αιγαίο, δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» όπως ορισμένοι διατείνονται είτε από άγνοια είτε, πολύ περισσότερο, από δόλο.
• Η Ελλάδα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έχει, στο πλαίσιο του δικαιώματος προληπτικής άμυνας, την δυνατότητα της πλήρους αμυντικής θωράκισης των Δωδεκανήσων έναντι κάθε επικείμενης απειλής.

Τέταρτον, η Ελλάδα, εάν και όταν χρειασθεί, θα υπερασπισθεί, με βάση το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο ακέραιο και δίχως εκπτώσεις τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της. Συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.