Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Τελέστηκαν μνημόσυνα για τους ήρωες του Μαρί



Στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, και του Υπαρχηγού της Ε.Φ, Αντιστράτηγου Ανδρέα Μαρκίδη , τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού, στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, το έκτο ετήσιο μνημόσυνο του Διοικητή του ναυτικού, Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011.

ΠΗΓΗ http://www.sigmalive.com/news

Του μνημοσύνου προέστη ο Χωροεπίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο είπε ο Διοικητής της Αεροπορίας, ταξίαρχος Γαβριήλ Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε πως "πέραν των μνημοσύνων και της απόδοσης τιμών, οφείλουμε όλοι να μην ξεχνάμε την τραγωδία, να την επαναφέρουμε συχνά στη μνήμη μας και να αναζητούμε όσα κάναμε λάθος, όσα παραλείψαμε να κάνουμε και όσα οφείλαμε τα κάνουμε, για να μην θρηνούμε επί ερειπίων".

Τιμώντας σήμερα τη μνήμη των ηρώων μας, συνέχισε, δίνουμε όρκο ιερό ότι θα καταστούμε, επιτέλους, ενεργοί πολίτες και θα εργαστούμε μαζί για ένα κράτος ευνομούμενο, προνοητικό και δομημένο με κατάλληλους θεσμούς που να διασφαλίζουν την προστασία και την ευημερία των πολιτών του.

"Να απαιτήσουμε ένα κράτος που η τύχη του θα διαφεντεύεται από τους άριστους και άξιους των πολιτών και όχι από τους εκάστοτε ημέτερους, πειθήνια όργανα της κομματικής πειθαρχίας και κυριευμένους από το πάθος του ατομικού ωφελιμισμού", είπε και πρόσθεσε "πρόσκληση και πρόκληση για όλους εμάς είναι να αγωνιστούμε με ανιδιοτέλεια για να προκόψει επιτέλους αυτός ο τόπος".

Αυτό, υπέδειξε, θα αποτελέσει το καλύτερο μνημόσυνο και την έμπρακτη τιμή για τους θυσιασθέντες και θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες, χωρίς επανάληψη τέτοιων τραγικών γεγονότων που και ανθρώπινες δυστυχίες προκαλούν και την κρατική μας αξιοπρέπεια προσβάλλουν.

"Το χρωστάμε στον Ανδρέα και στον Κλεάνθη, το χρωστάμε σε αυτούς που πέρασαν και έφυγαν και σε αυτούς που θα έρθουν και θα μείνουν σε αυτόν τον τόπο", συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος προς τον φίλο του, αρχιπλοίαρχο Ιωαννίδη, ο Διοικητής της Αεροπορίας είπε πως το όνειρο του για ανάπτυξη του πολεμικού ναυτικού γίνεται πραγματικότητα, καθώς σχεδιάζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτικής βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" για μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες και όπως ανέφερε, σύντομα το ναυτικό θα υποδεχθεί το πρώτο πολεμικό πλοίο, που θα φέρει το όνομα του αρχιπλοίαρχου Ιωάννιδη.

Του μνημοσύνου ακολούθησε, στους τάφους των ηρώων, στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας, αφή της φλόγας που έφεραν έφεδροι καταδρομείς από το χώρο της τραγωδίας, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Στη Λεμεσό τελέστηκε το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη και το ετήσιο μνημόσυνο του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους, με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ http://www.sigmalive.com/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.