Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ - Ορκωμοσία 2017Β΄ ΕΣΣΟ - Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού ΓΕΕΦ - Φωτογραφίες


Η ορκωμοσία των οπλιτών της 2017Β´ ΕΣΣΟ έλαβε χώρα ταυτόχρονα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας την 27 18:45 Ιουλίου 2017.

Στην τελετή του ΚΕΝ Λεμεσού, στο Τσίρειο Στάδιο, παρέστει ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστοφόρος Φωκαΐδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. 
 
Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Ημερησία Διαταγή του ανέφερε ότι η στρατιωτική θητεία αποτελεί μια συνταγματική υποχρέωση, θα πρέπει να θεωρείται ωστόσο ως ένα δικαίωμα και ιδιαίτερη τιμή που παρέχει τη δυνατότητα στον πολίτη μιας χώρας να υπερασπισθεί και να διασφαλίσει τα ύψιστα αγαθά του ανθρώπου, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
Επεσήμανε ότι το έργο που θα αναλάβουν οι νεοσύλλεκτοι είναι σημαντικό και απαιτεί υψηλό φρόνημα,αφοσίωση στο καθήκον και πίστη στην αποστολή.
Κλείνοντας τους καλωσόρισε στην Εθνική Φρουρά και τους ευχήθηκε υγεία και ευχάριστη και δημιουργική θητεία.

Στα ΚΕΝ Λάρνακας και Πάφου τον Υπουργό Άμυνας εκπροσώπησαν ο Υπαρχηγός και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μετεξέλιξης και Αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, αντίστοιχα.

Τις τελετές τίμησαν επίσης με την παρουσία τους Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, οι Θρησκευτικές Αρχές και οι Τοπικοί Άρχοντες καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, άλλων αρχών και φορέων. Παραβρέθηκαν επίσης οι Διοικητές των Σχηματισμών και Διοικήσεων της Εθνικής Φρουράς, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, γονείς, συγγενείς και φίλοι των ορκιζόμενων Νεοσυλλέκτων.



ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΦ ΤΗΣ 27ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΤΗΣ 2017Β’ ΕΣΣΟ.

Νέοι Εθνοφρουροί, 

Η στρατιωτική θητεία αποτελεί μια συνταγματική υποχρέωση, θα πρέπει να θεωρείται ωστόσο ως ένα δικαίωμα και ύψιστη τιμή που παρέχει τη δυνατότητα στον πολίτη μιας χώρας να υπερασπισθεί και διασφαλίσει τα ύψιστα αγαθά του ανθρώπου, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. 

Πριν από λίγο, υπό τη σκέπη των ιερών μας συμβόλων και παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, δώσατε το νενομισμένο όρκο του Στρατιώτη με τον οποίο δηλώνεται η Πίστη και η Αφοσίωση στην Πατρίδα, η υπακοή στους Νόμους και τα Ψηφίσματα του κράτους, αλλά και η υπεράσπιση της σημαίας και του συμπολεμιστή σας. Περάσατε το πρώτο και συνάμα δύσκολο στάδιο της προσαρμογής στη στρατιωτική ζωή με επιτυχία. Έχετε ήδη κάνει πράγματα που δεν είχατε φανταστεί αλλά και δε γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε. Το επόμενο στάδιο είναι η μετακίνησή σας στις Μονάδες της Εθνικής Φρουράς όπου θα υλοποιηθεί και το κύριο μέρος της εκπαίδευσής σας, για την απόκτηση της ειδικότητας σας. 

Η εκπαίδευση που θα ακολουθήσει θα είναι σκληρή σωματικά με πολύ ιδρώτα, αλλά ανθρώπινη ψυχικά με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη, σας προτρέπω όμως: Να Φανείτε δυνατοί και να αναδείξετε τις κρυμμένες δυνατότητες του εαυτού σας. Να Αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο της θητείας σας. Να Εκμεταλλευτείτε τα προγράμματα και τις δράσεις για τους Εθνοφρουρούς, του Υπουργείου Άμυνας. Να Χρησιμοποιείτε τα μέσα του προγράμματος Δωρεάν Διακίνησης των Εθνοφρουρών, τόσο για τον περιορισμό της οικονομικής επιβάρυνσης των οικογενειών σας όσο και για την ασφάλειά σας. Να Αποφεύγετε τη χρήση του αλκοόλ και των ναρκωτικών ή τοξικών ουσιών και τούτο γιατί ο δρόμος αυτός δεν έχει επιστροφή. Να είστε σεμνά υπερήφανοι για αυτό που κάνετε ώστε να δίνετε τη δυνατότητα στον κυπριακό λαό να είναι υπερήφανος για σας και την Εθνική Φρουρά της χώρας. Να Εκφράζεσθε με θάρρος και να εμπιστεύεστε τους Διοικητές σας και τη φυσική ηγεσία της Εθνικής Φρουράς. Νέοι Εθνοφρουροί, Να είστε αισιόδοξοι και να βλέπετε ευκαιρίες σε κάθε δυσκολία. 

Οι Διοικητές, τα Στελέχη και οι Εθνοφρουροί της 2016 Β΄ΕΣΣΟ σας περιμένουν και θα αποτελέσουν τη νέα οικογένειά σας. Είναι έτοιμοι να σας υποδεχθούν ως «γονείς, αδελφοί και φίλοι» για να σας συμπαρασταθούν στις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας. Σας βεβαιώνω ότι θα σας καθοδηγήσουν ώστε να ενταχθείτε με τον πλέον ομαλό και ανθρώπινο τρόπο στις Μονάδες σας. Το έργο που θα αναλάβετε σε λίγο είναι σημαντικό και απαιτεί υψηλό φρόνημα, αφοσίωση στο καθήκον και πίστη στην αποστολή. 

Η ένταξή σας σε ένα νέο και απαιτητικό περιβάλλον, με τους γραπτούς και άγραφους κανόνες, επιβάλλει απόλυτη πειθαρχία, στρατιωτικό πνεύμα, υπομονή, επιμονή και υποταγή του «ΕΓΩ» στο «ΕΜΕΙΣ». 

Αγαπητοί γονείς, 

Σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι ηθικές αξίες και αρχές, μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας. Στόχος και σκοπός μας είναι να τους εκπαιδεύσουμε στο πλαίσιο των Νόμων και των Κανονισμών και με βάση τις αρχές της ανθρωποκεντρικής και χρηστής Διοίκησης να τους καταστήσουμε μαχητές, με νοοτροπία νικητή και να σας τους παραδώσουμε πίσω ως ώριμους άνδρες, υπεύθυνους για τον εαυτό τους και χρήσιμους για την οικογένεια και την κοινωνία μας. 

Η Εθνική Φρουρά, μέσα από τη στρατιωτική αγωγή και τη μεθοδευμένη εκπαίδευση, φιλοδοξεί να αναδείξει τις αρετές το χαρακτήρα και προσωπικότητα του κάθε στρατιώτη χωριστά. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και θα κάνουμε ότι πρέπει για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Νέοι Εθνοφρουροί, Η Κυπριακή Δημοκρατία μας ανέθεσε την ύψιστη αποστολή της διασφάλισης της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. 

Στην πρόκληση αυτή έχουμε ΜΟΝΟ μια επιλογή. Να επιτύχουμε. Μ’ αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω στην Εθνική Φρουρά, εύχομαι η Χάρις του Θεού να είναι πλούσια προς εσάς και τις οικογένειές σας, να φωτίζει και να καθοδηγεί τα βήματά σας, να ενδυναμώνει την πίστη σας προς το καθήκον και να σας χαρίζει υγεία και ευτυχία στη ζωή σας, κλείνοντας σας καλώ να αναφωνήσουμε

Ζήτω το Έθνος 

Ζήτω η Κύπρος 

Ζήτω η Εθνική Φρουρά 


Αντγος Ηλίας Λεοντάρης Αρχηγός







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.