Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Γιάννη, θα μας ρίξουν.. για πραξικόπημα φοβόταν ο Τσίπρας το 2015!Δύο χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2015, με ένα βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης επιβεβαιώνει την μεγάλη αποκάλυψη του pronews.gr ότι ετοιμαζόταν πραξικόπημα για την ανατροπή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015, κάτι που κλόνισε τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και εν συνεχεία προχώρησε στην συμφωνία με τους δανειστές.

Αυτά αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης στο βιβλίο του "Ενήλικες σε ένα δωμάτιο - Η μάχη μου με το βαθύ ευρωπαϊκό κατεστημένο"

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε την συζήτησή τους την βραδιά του δημοψηφίσματος, όπου αποκαλύφθηκε ότι "κάτι" ετοιμαζόταν κατά της κυβέρνησης.


Ο Α.Τσίπρας παραδέχθηκε κάπως μοιρολατρικά, όπως περιγράφει ο Γ.Βαρουφάκης ότι στόχος των Ευρωπαίων δεν ήταν να κλείσουν συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά να εξοντώσουν την κυβέρνηση και ακολούθησε ο εξής διάλογος: "Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα… Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν."

Και ο Γ.Βαρουάκης εν συνεχεία ρίχνει την "βόμβα": "Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε. Υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό, ενώ ο Στουρνάρας ήταν σε ετοιμότητα (σ.σ.: Εννοούσε να συμμετάσχει στο πραξικόπημα)".

Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση της σχετικής αποκάλυψης του pronews.gr στις 19 Ιουνίου 2015 και την αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου την 21η Ιουνίου 2015:

"Στο εσωτερικό, πέραν της «οχύρωσης» της Βουλής, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν διακριτικά έξω από δημόσια κτήρια και υπηρεσίες στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως αναφέρει και σχετικό απόρρητο έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση φρούρησης κτηρίων, όπως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με το ίδιο έγγραφο ζητείται εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας στη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στα γραφεία κομμάτων, στις πρεσβείες, στους τηλεοπτικούς σταθμούς ακόμη και σε κεντρικά ξενοδοχεία.

«Δίχτυ προστασίας» έχει απλωθεί και σε πολιτικούς, τραπεζικά στελέχη, δικαστικούς και επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ήδη «επικαιροποιηθεί» το «σχέδιο Πικραμένου» το οποίο είχε καταρτιστεί το Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση πρόκλησης «κοινωνικής αναστάτωσης», μεταξύ άλλων μέτρων τίθενται σε εφαρμογή καθολικά αστυνομικά μέτρα, ενεργοποιούνται οι εισαγγελικές Αρχές εκτέλεσης ποινών, ενισχύονται οι εξωτερικές φρουρές των φυλακών ενώ περιορίζονται οι κινήσεις των λαθραίως εισελθόντων στη χώρα αλλοδαπών.

Η διαρκής ετοιμότητα που απαιτεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν 20 ημέρες είχε σταλεί άλλη διαταγή για συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η λίστα με τους «κόκκινους» στόχους διευρύνθηκε, καθώς περιλαμβάνει το κτήριο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο κέντρο της Αθήνας και τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα.

Το γεγονός ότι εστάλησαν δύο διαταγές σε διάστημα μόλις 20 ημερών σχετίζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου ακόμα και αν υπάρχουν κύκλοι που θέλουν αποσταθεροποίηση, να μην μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους. Σε ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου έχουν δημοσιευτεί το προηγούμενο διάστημα κείμενα-φωτιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ερμηνεύτηκαν από αρκετούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» στοχευμένων χτυπημάτων κατά κυβερνητικών στόχων.

Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους αστυνομικούς είναι, εκτός από την επιτήρηση, να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα είτε αυτά είναι πεζά είτε σε οχήματα. Οι διοικητές των τοπικών Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των μέτρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες με πολιτικά, που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη δημόσιων κτηρίων, έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» έχουν διατεθεί για την επιτήρηση στόχων (γραφεία κομμάτων, τηλεοπτικοί σταθμοί, υπουργεία).

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην αποτροπή κύματος καταλήψεων δημοσίων κτηρίων αφού προσφιλής τακτική ανατροπής κυβερνήσεων από μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών είναι η λεγόμενη "μη-βίαιη άμυνα". Αυτή περιλαμβάνει "νέκρωση" των νευρικών αρτηριών μιας κυβέρνησης, όπως το ΥΠΟΙΚ, διαφορετικά κυβερνητικά κτήρια, δημόσιοι οργανισμοί, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή όλες εκείνες οι υπηρεσίες που επιτρέπουν σε ένα κράτος να διοικήσει και κατ' επέκταση να κυβερνήσει στην επικράτειά του.

Σκοπός φυσικά είναι η πρόκληση κοινωνικών και οικονομικών αναταραχών, προκειμένου να εκτροχιαστεί η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και να "αναγκαστεί" η κυβέρνηση σε κινήσεις "συνεννόησης", όπως την εννοούν φυσικά οι μνημονιακοί.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα κηρύγματα μίσους του Α.Σαμαρά, ο οποίος καλεί τους οπαδούς του μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ σε συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης σε μια στιγμή που όλο το Κοινοβούλιο θα έπρεπε να είναι ενωμένο μπροστά στη μεγάλη μάχη.

Είναι πολύ εύκολο μέσα από μια τέτοια συγκέντρωση να δημιουργηθούν έκτροπα από άτομα που έχουν παρεισφρήσει με ένα και μοναδικό σκοπό: Την πρόκληση αναταραχών!

Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα για τον Γιάννη Βαρουφάκη, οι της κυβερνήσεως αρνούνται να κάνουν ένα σχόλιο για τα όσα κατά καιρούς αποκαλύπτει, ενώ η αντιπολίτευση τον χλευάζει και τον στήνει στην γωνία κατηγορώντας τον για πολλά και διάφορα, χωρίς όμως να κάνει το επόμενη βήμα και να ζητήσει να γίνει μια έρευνα για τα όσα διαρρέει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τα δεν μικρότερα κόμματα και αυτά δεν σηκώνουν τους τόνους πολύ ψηλά, ναι μεν κριτική αλλά μέσα σε πλαίσια που δεν ξεφεύγουν από τα καθορισμένα όρια της πολιτικής σκηνής. Το δε ΚΚΕ είναι απλά θεατής...

Και γιατί άλλωστε να σηκώσουν σκόνη; δεν υπάρχει λόγος αφού όλα τα κόμματα είναι ταγμένα στην κεντρική διοίκηση της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Κανένα δεν διαφέρει και κανένα δεν θέλει να ριχτεί άπλετο φως στα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια, όλα να μείνουν κάτω από το χαλί μέχρι να έρθει ο επόμενος και ο επόμενος και ο επόμενος.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δυστυχώς για τους Ελλαδίτες πολιτικούς λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ... ήταν όλα έτοιμα, η έξοδος, το νέο σύστημα πληρωμών, ήταν όλα σχεδιασμένα, άλλωστε ο Τσίπρας δεν τον επέλεξε τυχαία, διαφορετικά θα μπορούσε από την αρχή να επιλέξει την λύση Τσακαλώτου και να τελειώσει χωρίς να ανοίξει μύτη, ούτε δημοψήφισμα, ούτε τίποτα. Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε την σύγκρουση και απλά κάτι την τελευταία στιγμή τον φόβισε και η Ελλάδα παρέμεινε στην γκιλοτίνα της Ε.Ε.

Για να φοβήθηκε από τους Έλληνες Αξιωματικούς κομματάκι δύσκολο... και μπορώ να είμαι σίγουρος γι αυτό που γράφω, για να φοβήθηκε από τους ξένους Πολιτικούς Αξιωματούχους της Ε.Ε. αλλά και από τις Η.Π.Α. είναι το πιθανότερο. Οι Η.Π.Α. για πολλούς λόγους δεν θα ήθελαν ανάφλεξη στην περιοχή, αγωγοί, γεωπολιτικά συμφέροντα, δεν θα ήθελαν να ανοιχτεί νέο πολεμικό σκηνικό στην περιοχή και από την άλλη η Ε.Ε. δεν θα ήθελε να χάσει τα πάντα, αφού μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν προπομπός για άλλες χώρες της Ευρώπης να κάνουν το ίδιο.

Θα μου πείτε και είναι πολύ λογικό, -ναι αλλά κάποιοι θα τον έριχναν, ποιοι;
Το ερώτημα απαντάται πολύ εύκολα, οι της Ε.Ε. είχαν κάτω από το τραπέζι δώσει τα χέρια με τους ΣΑΜΑΡΑ και ΒΕΝΙΖΕΛΟ αλλά και με το ΠΟΤΑΜΙ να τα κάνουν όλα μπάχαλο, ο Σαμαράς δεν ήταν τυχαίο ότι ζητούσε από τον κόσμο να βγει στους δρόμους, αλλά δεν έδωσε ΠΟΤΕ την τελική εντολή στα κομματικά του στελέχη να βγουν και να καταλάβουν δημόσια κτίρια, δρόμους και πλατείες, το ίδιο και στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Όλοι αυτοί ήταν έτοιμοι, απλά περίμεναν το πότε ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει και πει, τέλος η ΕΛΛΑΔΑ από την Ε.Ε., τότε ένα κύμα κομματόσκυλων με ξενοκίνητη προβιά θα κατέκλυζε τους δρόμους των μεγάλων πόλεων, θα καταλάμβανε κτίρια δήθεν με ειρηνικό τρόπο και κάπου εκεί το άγνωστο θα παραμόνευε , γι αυτό και οι ΣΑΜΑΡΑΣ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν έδωσαν ΠΟΤΕ το ΟΚ για να βγει ο κομματικός στρατός στους δρόμους. 

Τα δυο προδοτικά κόμματα της Δεξιάς και του Σοσιαλισμού φοβόντουσαν δυο πράγματα, τους αντιεξουσιαστές που θα σήκωναν το βάρος της αντεπανάστασης και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που θα ήταν μεροκαματιάρηδες, νεόπτωχοι, άνεργοι, κοινωνικές ομάδες που είχαν νιώσει την αδικία τα πρώτα χρόνια του μνημονίου και θα έβγαιναν και αυτοί στους δρόμους για να προστατέψουν το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την Ε.Ε., και κάπου εκεί μέσα στον πανικό τους το σχέδιο κόλλησε. Δεν βρέθηκαν και υπάκουοι Αξιωματικοί των Ε.Δ., ή αυτοί που βρέθηκαν δεν θεωρήθηκαν αρκετοί για να σηκώσουν στις πλάτες μια Επανάσταση, ενώ από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., παλαιοί Αξιωματικοί-απόστρατοι και νεόκοποι ρουφιάνοι των κομμάτων θα ήταν τα δόντια των πραξικοπηματιών, όμως και αυτοί δεν κρίθηκαν ικανοί για κάτι τόσο μεγάλο. Μέσα στο στράτευμα άλλωστε ελάχιστοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί θα έβγαιναν στους δρόμους για να υποστηρίξουν ένα ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της εταιρίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.!

Όταν η Ε.Ε. και η ΓΕΡΜΑΝΙΑ είδε ότι η εταιρία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. δεν μπορούσε να κάνει ούτε μια Πορτοκαλί Επανάσταση τύπου Ουκρανίας, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να σώσει την παρτίδα, το πως το έκανε είναι άγνωστο αλλά όλοι μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Ε.Ε. θα έπαιξε σίγουρα και το χαρτί μια εμφύλιας σύγκρουσης, ασχέτως αν μέχρι εκείνη την στιγμή η εταιρία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. δεν κατάφερνε να βρει τους πρωταίτιους για μια πολιτική εκτροπή, άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε άμεση επαφή με το κράτος και δεν θα μπορούσε σε ένα τόσο μικρό διάστημα εξουσίας να αποκτήσει πρόσβαση στην ΕΥΠ, στον Στρατό και στην ΕΛ.ΑΣ..

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απειλές αλλά και οι φοβίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε συνδυασμό με τις απειλές των ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, μας έριξαν ακόμα ποιο βαθιά στην μαύρη τρύπα των μνημονίων. 

Αλέξη Τσίπρα, καλύτερα να σε έριχναν και να έσωνες την χώρα παρά να γλύφεις τα πόδια της Μέρκελ και του ΔΝΤ. Αν και οι φοβίες σου για τις Ε.Δ. ήταν δυστυχώς αμπελοφιλοσοφίες των συνεργατών σου και τίποτα παραπάνω, αν πιστεύεις ότι θα έκαναν επέμβαση οι Ε.Δ. για να στηρίξουν μια ανατροπή κυβερνήσεως από την εταιρία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. είσαι πολύ γελασμένος και δεν γνωρίζεις ούτε κατ ελάχιστον τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της Ελλάδας.

Έχασες απλά την μεγάλη ευκαιρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.