Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Άπαντες σε ετοιμότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη γεώτρηση.



Ζώνη ασφαλείας πεντακοσίων μέτρων γύρω από την εξέδρα γεώτρησης «West Capella» στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω οδηγίας προς ναυτιλλομένους (ΝΑVTEX).
Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία, η είσοδος στη ζώνη αυτή απαγορεύεται για οποιονδήποτε λόγο. Η εξέδρα με το τρυπάνι, που θα διενεργήσει τη γεώτρηση για λογαριασμό της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας TOTAL-ENI, αναμένεται να φθάσει αύριο στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1».

Σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης, η Τουρκία, απάντησε χθες βράδυ με δική της Navtex, δεσμεύοντας παράτυπα για αύριο και μεθαύριο περιοχή έκτασης 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων δυτικά της Κύπρου (στα όρια των οικοπέδων 5,6,7), για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού μεταξύ 5.00 – 10.00 το πρωί.

Την ίδια ώρα πάντως, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο έχει προγραμματίσει ασκήσεις για υποστήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων και γεωτρήσεων.

ΣΙΓΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.