Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Επίθεση τρόϊκας στις ΕΔ με την κυβέρνηση στη γωνία και την "πέμπτη φάλαγγα" έτοιμη να επέμβει

Πηγή http://www.onalert.gr Με την νέα επίθεση κατά των στρατιωτικών να προετοιμάζεται μεθοδικά με “στρατηγό” αυτή τη φορά τη Βελκουλέσκου, η αντίδραση των στρατιωτικών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αν και οι επιλογές δεν είναι πλέον πολλές,θεωρείται δεδομένο ότι η διαφαινόμενη νέα προσπάθεια περικοπής των εισοδημάτων τους δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.

Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου-Σαμαρά είχαν υποτιμήσει την δύναμη των στρατιωτικών. Πρόκειται για μια επαγγελματική τάξη η οποία δεν διαθέτει “συνδικαλισμό” και δεν είχε ποτέ καμία σχέση με διεκδικήσεις. Επιπλέον δεν έχει κανένα τρόπο να πιέσει και να “εκβιάσει” απαιτώντας λύσεις. Όμως ήταν οι στρατιωτικοί οι οποίοι λειτουργώντας μεθοδικά, θεσμικά και μαζικά αξιοποίησαν όλα τα νόμιμα μέσα που η Πολιτεία παρέχει στους πολίτες της για να προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Και ήταν από τους πρώτους που είχαν αποτελέσματα που στρίμωξαν για τα καλά την κυβέρνηση Σαμαρά,αναγκάζοντάς την να επιστρέψει το 50% όσων είχαν “αρπάξει” από τις τσέπες των στρατιωτικών. Το υπόλοιπο 50% μπορεί ακόμη να …αγνοείται αλλά τώρα στην γωνία έχουν μπει ο Τσίπρας και ο Καμμένος που είναι υποχρεωμένοι να το δώσουν ,ότι κι αν λέει η Βελκουλέσκου ή όποιος άλλος από τους δανειστές.

Η αντίδραση των στρατιωτικών λοιπόν όσο αθόρυβη κι αν είναι προβληματίζει. Γι΄ αυτό και αμέσως μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο αποδόμησης όσων και όποιων συμμετείχαν και συμμετέχουν ενεργά στο λεγόμενο “χακί κίνημα”. Πρόθυμοι συνεργατες βρέθηκαν άμεσα! Η επιχείρηση αποδόμησης με φθηνά επιχειρήματα συνεχίστηκε και μετά από την κυβερνητική αλλαγή του Ιανουαρίου. Οι πρόθυμοι συνεργάτες των κυβερνώντων στο μεταξύ δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να αναπτύξουν επαφές ακόμη και με την Χρυσή Αυγή! Η απόγνωση που προκάλεσε η απόρριψη ανούσιων επιχειρημάτων που χρησιμοποίησαν για να παρουσιάσουν ως…ύποπτες τις διεκδικήσεις των Ενώσεων Στρατιωτικών τους ανάγκασε να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι ακόμη και με τους χρυσαυγίτες.

Όμως οι “πρόθυμοι συνεργάτες” διαχρονικά την δουλειά τους κάνουν κι ας μην τους δίνει κανένας σημασία.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση στον χώρο των ΕΔ. Και ειδικά η σημερινή κυβέρνηση που θέλει ακόμη να έχει την “ταμπέλα” της “πρώτης φοράς Αριστερά”. Έχουμε την υποψία ότι κάποιοι βλεπουν ως πολύ χρήσιμη την ύπαρξη των “πρόθυμων συνεργατών”. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η περιοδος “χάριτος” που είχαν από τα στελέχη των ΕΔ πέρασε οριστικά.Η σύγκρουση αν η κυβερνητική πολιτική στον χώρο των ΕΔ δεν αλλάξει είναι αναπόφευκτη. Και σε τέτοιες συγκρούσεις η…πέμπτη φάλαγγα είναι πάντα εξαιρετικά χρήσιμη .

Είναι θέμα χρονου να καταλάβουν και οι σημερινοί κυβερνώντες ότι δεν πρόκειται να τα βγάλουν πέρα με τος στρατιωτικούς . Ο ενθουσιασμός που είχαν όταν έφτιαξαν τις Ενώσεις Στρατιωτικών έχει συμπληρωθεί από την εμπειρία της “θεσμικής” και πάντα εντός της απόλυτης νομιμότητας διεκδίκησης. Ποιος θα επικρατήσει της σύγκρουσης είναι δεδομένο. Θα είναι οι στρατιωτικοί . Το κακό είναι ότι απλά θα χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος ο οποίος δυστυχώς δεν υπάρχει για τις ΕΔ.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια είναι τα σχέδια των στρατιωτικών σε περίπτωση που όλα ή κάποια έστω απ΄ όσα γράφονται για τα σχέδια της τρόϊκας επαληθευτούν. Θα ξαναδούμε στρατιωτικούς στο δρόμο; Θα υπάρξουν νέες προσφυγές στη Δικαιοσύνη; Όλα αυτά θα γίνουν γνωστά μόλις ολοκληρωθεί το παζλ των νέων περικοπών που αυτές τις ημέρες φτιάχνεται στις συναντήσεις με την τρόϊκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.