Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Με πραγματικά νούμερα πως έχει η κατάσταση στην χώρα αυτή τη στιγμή..στον δρόμο για τις κάλπες.


Θα αρχίσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει δεχθεί την μεγαλύτερη φθορά και θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα κόμματα, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση στον δρόμο προς τις κάλπες, όπως κάνουμε πάντα εδώ στο ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ, αφήνοντας ΜΑΚΡΥΑ τις στημένες δημοσκοπήσεις και βλέποντας την πραγματικότητα.

Όχι ότι με έπιασε σκορδοκαΐλα για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο μεγάλη ζημιά του έκανε το κόμμα Λαφαζάνη "Λαϊκή Ενότητα" και πόσο αυτή η ζημιά θα του στοιχίσει.


 2.245.978 ψηφοφόροι επέλεξαν στις 25 Ιανουαρίου τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε τώρα ποιοι βουλευτές έφυγαν και πόσους ψήφους είχαν συνεισφέρει στο αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015. Ο αριθμός μπροστά από κάθε βουλευτή είναι η θέση την οποία έλαβε στην περιφέρεια που κατέβηκε υποψήφιος/α.

Α' ΑΘΗΝΑΣ



Β΄ ΑΘΗΝΑΣ 



Α' ΠΕΙΡΑΙΑ


Β' ΠΕΙΡΑΙΑ


ΒΟΙΩΤΙΑ Σε αυτή την περιφέρεια χάνει και τους δυο βουλευτές...

Ευρυτανία, χάνει τον ένα και μοναδικό βουλευτή που εξέλεξε..

Ημαθία 

Ηράκλειο Κρήτης

Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 


ΚΑΒΑΛΑ Χάνει τους δυο βουλευτές από τους τρεις


ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Χάνει τον μοναδικό βουλευτή..


ΚΕΡΚΥΡΑ


ΚΟΖΑΝΗ σφαγή για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού χάνει το 1-2 και με πολλές χιλιάδες ψήφους...


ΛΕΣΒΟΣ

Χάνει τον ένα και μοναδικό βουλευτή του...



ΜΑΓΝΗΣΙΑ


ΜΕΣΣΗΝΙΑ




ΠΙΕΡΙΑ



ΦΘΙΩΤΙΔΑ 




Και τώρα ας κάνουμε μια σούμα για να δούμε την δύναμη τους..

*Σημείωση πολύ σημαντική: Σε κάποιες περιφέρειες είναι γνωστό ότι μπορούσες να βάλεις άνω του ενός σταυρού.. και άρα ο αριθμός που θα βγει θα είναι μεν μια δυναμική που βγάζει αυτή η ομάδα, αλλά δεν θα αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματική δυναμική που θα είναι αισθητά μειωμένη, αλλά θα αναφερθώ παρακάτω.

377.000 σταυροί έχει η ομάδα Λαφαζάνη, θεωρητικά!!!

2 κόμματα πήραν σχεδόν 377000  ψήφους... στις εκλογές του Ιανουαρίου.. και ποιο πίσω το ΚΚΕ.



Θεωρητικά λοιπόν αν πάνε μπλοκ οι ψήφοι/σταυροί ο Λαφαζάνης έχει καβατζαρισμένη θέση στην Βουλή, με ποσοστό περίπου στο 6% και αριθμό βουλευτών από 15 μέχρι και 17.

Σε ότι έχει να κάνει με το κόμμα Λαϊκή Ενότητα Π.Λαφαζάνης
  1. Θα εξαρτηθούν πολλά από το πόσοι ψηφοφόροι θέλουν να στηρίξουν πραγματικά μια έξοδο της χώρας από το ευρώ. Οι σκληροί μάλλον βρήκαν κόμμα..
  2. Η συσπείρωση του κόμματος θα είναι μεγάλη στα αστικά κέντρα αλλά είναι ζητούμενο τι θα κάνει στην επαρχία και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες που δεν θα έχει αναγνωρίσιμα στελέχη.
  3. Η προβολή του κόμματος Λαφαζάνη από τα συστημικά ΜΜΕ και πόσους εκπροσώπους θα έχουν στα τηλεοπτικά πάνελ


Το πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ρευστό που η δυναμική του κόμματος Λαφαζάνη θα είναι ένα παγόβουνο που κάνει δεν θα ξέρει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες που θα χτυπήσει.. το ποσοστό του εξαρτάται απόλυτα με τον θυμό των ψηφοφόρων και μπορεί αν επικρατήσει ο θυμός να είναι αισθητά αυξημένο αλλά αν επικρατήσουν άλλες απόψεις να κινηθεί σε χαμηλό νούμερο κοντά στο 4%. 

ΣΥΡΙΖΑ
Μεγάλο ερωτηματικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα τα παραπάνω και φυσικά για το πως θα αντιδράσει ο κόσμος στα μέτρα και στο νέο μνημόνιο. Η απώλεια 25 βουλευτών σίγουρα θα του στοιχίσει σε ποσοστό.. μεγάλο ερωτηματικό και η κόπωση του εκλογικού σώματος και η πιθανότητα να υπάρξει μεγάλη αποχή, να θυμίσω ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου η συμμετοχή ήταν στο 63.62% και η αποχή κυμάνθηκε στο 36%.
Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε, έγιναν οι 100 δόσεις, προωθήθηκε μια αλλαγή στην Παιδεία, άλλαξαν κάποια πράγματα στην Υγεία όπως το 5ευρώ και μειώθηκαν τα φάρμακα, στα υπόλοιπα κόλλησαν στην διαπραγμάτευση. Θα έχει σίγουρα μεγάλο πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται και μόνο περίπατος δεν θα είναι.

ΝΔ
Το κόμμα που έφερε την Ελλάδα στο χάος... ο πρόεδρος του το άφησε με καμμένη φλάντζα στον Βαγγέλα και αυτός τώρα προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, ποιο μετριοπαθής από τον ακροδεξιό Σαμαρά και ποιο κοντά στο κέντρο των Καραμανλικών, αλλά με πολύ μεγάλη φθορά λόγω της εφαρμογής των προηγουμένων 2 μνημονίων. Πολύ δύσκολα θα ανακάμψει.. θα τσιμπήσει σίγουρα ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε μικρό βαθμό και σίγουρα θα συλλέξει πίσω πολύ κόσμο από το ΠΟΤΑΜΙ. Δύσκολα θα περάσει την εικόνα κόμματος που θέλει να κυβερνήσει.. περισσότερο θα προσπαθήσουν να κάνουν μια διαχείριση ήττας με το βλέμμα στο συνέδριο και αλλαγή αρχηγού.

ΠΟΤΑΜΙ
Θα έχει μεγάλες απώλειες από τα δεξιά αλλά και από τα αριστερά, ο ρόλος του ήταν καθαρά διακοσμητικός, δεν προσέφερε τίποτα και αν φέρουμε στο μυαλό μας την πρόταση προς τον Τσίπρα, φέρε ότι είναι να φέρεις και εμείς θα το υπογράψουμε με κλειστά τα μάτια, αντιλαμβάνεστε όλοι νομίζω το πόσο επιδερμικά βλέπει την πολιτική ο δημοσιογράφος-τηλεστάρ που τείνει χέρι συνεργασία ακόμη και στον διάβολο, αρκεί να βάλει κάπου την υπογραφή του και μετά με ένα μαγικό τρόπο όλα μας τα προβλήματα θα λυθούν. 

ΚΚΕ
Ας θυμηθούμε και για το ΚΚΕ... μια δήλωση που μόνο αντίσταση στο καπιταλισμό δεν είναι.. 
Ο Γενικός Γραμματέας κ.Κουτσούμπας δήλωσε σε μια εφημερίδα πριν ένα με δυο μήνες ότι δεν μπορούμε να βγούμε από το Ευρώ γιατί μόνο δεινά θα φέρει στους πολίτες αυτή μας η αποχώρηση και πρέπει να παραμείνουμε παλεύοντας στην Ευρώπη. Δήλωση νομίζω που όλοι θυμάστε και είχε προκαλέσει αίσθηση.. τι μπορεί να κάνει το ΚΚΕ στις εκλογές; Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για δύο λόγους
1.Πήγε κόντρα σε όλες τις αλλαγές που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ
2.Δεν θέλει ακόμη και τώρα να βγούμε από την Ε.Ε.
Δυο τελείως αντιφατικές απόψεις την ίδια στιγμή.., όποιος μπορεί να βγάλει άκρη ας μου πει και μένα. Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ θα πετάξουν τα ποσοστά του στα ύψη.. και ο Περισσός θα συνεχίσει το μοναχικό του ταξίδι στο ΟΧΙ αλλά ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στα μονοπώλια. Με απλά λόγια.. σας δουλεύουμε αλλά είσαστε τόσο ζώα που μας ψηφίζετε, ΖΗΤΩ Ο ΛΕΝΙΝ και η Κόκκινη πλατεία.

ΠΑΣΟΚ
Η Φώφη μπήκε από το παράθυρο για να επαναφέρει με προσεκτικό τρόπο τον Γιώργο στην Προεδρεία του κινήματος, είναι γνωστό ότι η κυρία δεν τραβάει. Προβληματικό, δύσκαμπτο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για το κάθε τι και δεν λέει να κρατήσει καμία απόσταση από την μέγγενη των μνημονίων, είναι και αυτοί στην γραμμή ΠΟΤΑΜΙ-ψηφίζω τα πάντα και ας με πούνε Γιολάντα.
Αν το κλίμα πολωθεί επικίνδυνα τότε η είσοδος του θα είναι μεγάλο ερωτηματικό... 
Τι σώζει το ΠΑΣΟΚ; μα η αποχώρηση του Βενιζέλου που για πολλούς παλιούς Πασόκους ήταν το κόκκινο πανί, οι εκλογές θα δείξουν κατά πόσο οι παλιοί Πασόκοι επιλέξουν να φύγουν από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ και να γυρίσουν πίσω στο μαντρί, φυσικά δεν αναφέρομαι σε τίποτα μεγάλα ποσοστά επιστροφής, 3-4% ίσα ίσα για να μπει το κόμμα στην βουλή με ένα ποσοστό περίπου στο 5 με 8%.

ΑΝΕΛΛ
Ο Καμμένος δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε στο Άμυνας, δεν τελείωσε το θέμα των συντάξεων/αναδρομικών των Στρατιωτικών, αλλά και στα μισθοδοτικά των ήδη υπηρετούντων τα κενά που αφήνει είναι τεράστια, φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι να επιστρέψει στο συγκεκριμένο πόστο αμέσως μετά τις εκλογές, αφού από τώρα έχει δηλώσει ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ εις σάρκαν μία και δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τους ΑΝΕΛΛ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που είπε μόλις χθες ότι εμείς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κάποιον άλλο πέραν των ΑΝΕΛΛ.! Το θέμα είναι αν θα μπει στην Βουλή αφού η φθορά του τρίτου μνημονίου θα είναι νωπή.. Στον Τουρισμό η Κουντουρά κράτησε τα μπόσικα και δεν υπέστη η χώρα πλήγμα αφού και τον στόχο των επισκεπτών φαίνεται ότι θα τον πιάσουμε με σχετική ευκολία και αύξηση της επιβατικής κίνησης είχαμε στα μεγάλα αεροδρόμια. Στα υπόλοιπα οι των ΑΝΕΛΛ δεν έπαιξαν με την φωτιά και σώθηκαν, βέβαια δεν πρόλαβαν αφού η διαπραγμάτευση τελείωσε αργά και η περίοδος εφαρμογής του τρίτου μνημονίου έληξε άδοξα με την προκήρυξη εκλογών. Κράτησε τα λουριά ο Κουίκ που όργωσε την χώρα και για άλλη μια φόρα απέδειξε ότι τιμά τα παντελόνια που φορά. Αν δεχθούμε τις στημένες δημοσκοπήσεις είναι στο μπες, βγες, αλλά ο Καμμένος πάντα κρύβει έναν άσσο στο μανίκι του και ίσως να τον σώσει για άλλη μια φορά. Και τον Ιανουάριο ξεγραμμένο τον είχαν και τσίμπησε πολύ εύκολα το 4.75%.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο ερωτηματικό.. ίσως ούτε το Μαντείο των Δελφών δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ψάρια θα πιάσει η Χ.Α. Το θυμικό του κόσμου θα δουλέψει και πάλι και το ποσοστό του Ιανουαρίου φαντάζει μικρό, η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών θα δουλέψει αρνητικά σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά πολύ περισσότερο στην επαρχία εκεί που η ανεργία αγγίζει απίστευτα νούμερα! Το 6.28% και οι 17 βουλευτές φαντάζουν λίγοι μπροστά σε αυτό που έρχεται.. η Χ.Α. ίσως αυτή τη στιγμή να αγγίζει το 9 με 10% και ανηφορίζει... αρνητικός παράγοντας η κακή διαχείριση που έκανε η Χ.Α. στην πρώτη της είσοδο στην Βουλή και τα όσα επακολούθησαν με τις προφυλακίσεις και την δίκη που είναι σε εξέλιξη.
Αντιμνημονιακό και αυτό το κόμμα με πολλά Σοσιαλιστικά συνθήματα και επιστροφή στον πρωτογενή τομέα, απεμπλοκή από την Ευρωπή κτλ.. όσο πάντως ο κόσμος θυμώνει και δεν βλέπει λύση τόσο η Χ.Α. θα παίρνει πόντους. Και ίσως αυτές οι εκλογές να είναι η στιγμή για την δική τους μεγάλη παράσταση... Θεωρώ ότι η Χ.Α., αν η Λαϊκή Ενότητα δεν πεταχτεί με κανά 15%.., θα είναι άνετα το τρίτο κόμμα και με διαφορά. Φυσικά αν θέλει να μεγαλώσει θα πρέπει να πετάξει σβάστικες και στρατιωτικές παραλλαγές και να αντιληφθεί ότι αυτές οι εικόνες απομακρύνουν παρά προσελκύουν κόσμο.

ΚΙΔΗΣΟ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 

Ο Γιώργος θα κατέβει αυτόνομος αλλά η προσοχή του θα είναι στραμμένη στο τι ποσοστό θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και το πως θα γίνει η επιστροφή του, να φανταστείτε για τι κόμμα μιλάμε, το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει καν γραφεία... μόλις τελείωσαν οι εκλογές του Ιανουαρίου τα μάζεψαν τα έβαλαν σε μια αποθήκη στον Άγιο Στέφανο και η παρουσία τους είναι μόνο μέσω Facebook και μέσω της επίσημης σελίδας του κόμματος. Αστεία πράγματα, απλά το αναφέρω για συμβολικούς λόγους, αν κυμανθεί στα ίδια ποσοστά του Ιανουαρίου θα είναι θαύμα, για την ιστορία είχε λάβει 2.47%, προβλέπω κάτω από 2% σε αυτές τις εκλογές.

και πάμε στον μεγάλο και τρανό Βασίλη Λεβέντη.. είδε και απόειδε ο ο κόσμος με τους καραγκιόζηδες και με αγανάκτηση και θυμό φαίνεται να μετακινείτε προς το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων. Για να κρατήσει η δυναμική του θα πρέπει μέχρι και τις εκλογές να ακούγεται και μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα στελέχη που θα επιλεγούν να βγουν στα τηλεοπτικά πάνελ. Τι κόσμο μπορεί να τραβήξει ο Λεβέντης; πολύ κόσμο από το παλιό ΠΑΣΟΚ, απογοητευμένους από τονΣΥΡΙΖΑ, κόσμο του Κέντρου, πολλούς νέους που δεν έχουν δει προκοπή με τα κόμματα της μεταπολίτευσης και φυσικά την βάση της Ένωσης Κέντρου που είναι πολύ δυνατή και κινείτε κοντά στο 1%. Έτσι όπως είναι τα πράγματα.. ο Βασίλης Λεβέντης θα βρει πολύ εύκολα το 2% που του λείπει και θα μπει στην νέα Βουλή με μεγάλη ευκολία.

Το σκηνικό είναι πάρα πολύ ρευστό και αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η πολύ μεγάλη και προσεκτικά κρυμμένη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Δεν θα πρέπει να ξαφνιάσει κανέναν μια απόλυτη ανατροπή.. το πολιτικό σκηνικό αρχίζει να αλλάζει προς το χειρότερο και οι ανατροπές που θα δούμε θα είναι ιστορικές. Τίποτα απ΄ότι γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα δεν θα είναι ίδιο το βράδυ της Κυριακή των εκλογών.

Την Κυριακή των εκλογών αλλάζουν τα πάντα...

Και όπως είχε πει και ο Γιώργος... ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ χαχαχα

ΥΓ. Δημοσκοπήσεις τα είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιευθούν.
Το ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ δεν θα παίξει το παιχνίδι κανενός κόμματος.

ΥΓ2. Γράφω την άποψη μου και δεν τα παίρνω από κανένα κερατά.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.