Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Βίντεο απόν την νήσο ΚΩ - Λαθρομετανάστες-εισβολείς πολιορκούν τις Λιμενικές και Αστυνομικές αρχές του νησιού και καταλαμβάνουν τους κεντρικούς δρόμους του νησιού.

Στο βίντεο από την νήσο Κω απεικονίζονται ΛΑΘΡΟμετανάστες-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ να πετούν μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα(πιθανότατα της ασφάλειας) σε κεντρικό δρόμο του νησιού.




1500 ΛΑΘΡΟμετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του νησιού και ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι αρχές του νησιού αποφάσισαν να μεταφέρουν τους μετανάστες στο δημοτικό στάδιο προκειμένου να μη βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους. Ωστόσο όταν αυτοί δεν δέχθηκαν να μπουν στο γήπεδο έως να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν ακόμη και με πυροσβεστήρες να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν κλείσει τον κεντρικό δρόμο του νησιού ενώ κάποιοι από αυτούς πετούσαν ακόμη και μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης δήμαρχος της Κω ο οποίος και χθες έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό δήλωσε:

Να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω.

- Να έρθουν άμεσα στην Κω, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.

- Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.







Με C-130 αναχώρησαν δυο διμοιρίες για την ΚΩ

Το bloko.gr αποκάλυψε νωρίτερα ότι επίκειται η έκδοση έκτακτης διαταγής για κατεπείγουσες αποσπάσεις 250 αστυνομικών στα ακριτικά νησιά του αιγαίου, προκλειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί καταγραφής των προσφύγων και αποσυμφόρησης του τουριστικών θέρετρων, σε μια
περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την εξεύρεση λύσεων και μια από αυτές, που υλοποιήθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη, ήταν η αποστολή στην Κω, δύο διμοιριών των ΜΑΤ ώστε να επιληφθούν σε άμεσα μέτρα τάξης και περιορισμού των εστιών έντασης.


Με πληροφορίες από defencenet - bloko.gr - ΑΠΕ - Εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.