Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Επιστέφει στις αγορές η Κύπρος

Στην οριστική αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας με την έκδοση χρέους προς το τέλος του 2015, στοχεύει η κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε o υπουργός οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο «StockWatch», ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «ο προγραμματισμός για νέα έκδοση χρέους προς το τέλος του 2015, περίπου αρχές Δεκεμβρίου, ισχύει, ως ένας από τους βασικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής για το τρέχον έτος».

Επεσήμανε ότι «η προγραμματιζόμενη νέα έξοδος της χώρας στις αγορές στοχεύει στην οριστική και βιώσιμη αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους».

Η έκδοση χρέους, ανέφερε, θα γίνει αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές.

Η τελευταία έκδοση χρέους έγινε τον Απρίλιο με επταετή ομόλογα με μέσο αποδεκτό επιτόκιο 4%, η απόδοση του οποίου σήμερα είναι 3,61%. Με την έκδοση η Κύπρος άντλησε 1 δισ. ευρώ.

Η μείωση των αποδόσεων των κυπριακών ομολόγων συνδέεται με την θετική πορεία του κυπριακού προγράμματος αλλά και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης βάσει του οποίου η ΕΚΤ μπορεί να προβαίνει σε αγορές κυπριακών ομολόγων. H απόδοση του δεκαετούς κυπριακού ομολόγου λήξης 2020 ήταν χθες 3,3%, κοντά στο χαμηλότερο ιστορικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.