Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Στην Αεροπορική βάση του Incirlik στα Adana συλλαμβάνουν πραξικοπηματίες. Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στην βάση, πογκρόμ συλλήψεων από τον Ερντογάν σε όλη την χώρα.

Ομαλοποιήθηκαν οι πτήσεις στην Βάση που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει και Πυρηνικά των Η.Π.Α.. Είχαν αποκλείσει και σταματήσει τις πτήσεις για αρκετές ώρες, ώστε να συλλάβουν τους πραξικοπηματίες που είχαν βρει κρησφύγετο στην βάση. Στην βάση βρίσκεται και Μονάδα της Σαουδικής Αραβίας.

140 μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου παύθηκαν από τα καθήκοντα τους. Δεκάδες συλλήψεις δικαστικών σε όλες τις βαθμίδες που θα ξεπεράσουν τις 200, παύθηκαν από τα καθήκοντα του περίπου 2.500 δικαστικοί.

Άνω των 1.500 οι συλλήψεις Τούρκων Στελεχών και Στρατιωτών

Οι νεκροί επίσημα δηλώνονται στου 192, με κάποιους να ανεβάζουν τον αριθμό στους 250, 41 αστυνομικοί,47 πολίτες και περίπου 104 πραξικοπηματίες. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.400.

Ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχουν Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αυτή την στιγμή... είναι αποκεφαλισμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν περάσει ομαλά και αυτή η νύχτα, τότε όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο, κινήσεις Στρατευμάτων δεν υπάρχουν σε κανένα σημείο της Τουρκικής Επικράτειας πλην του Τουρκο-Συριακού μετώπου. Τα θέμα των 10 πλοίων που έπλεαν ανοικτά της Σμύρνης αλλά πάντα μέσα Τουρκικά χωρικά ύδατα φαίνεται ότι έχει λήξει και πολλά εξ αυτών έχουν επιστρέψει στον Ναύσταθμο.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται οι:

Erdal Öztürk Στρατηγός, Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού
Στρατηγός Adem Huduti, Διοικητής του 2ου Σώματος,
Ο Αρχηγός του Επιτελείου του 2ου Σώματος Στρατού,
Ο Επικεφαλής Στρατιωτικών Επιχειρήσεων της 1ης Στρατιάς Ταξίαρχος Eyyüp Gürler
Ο Διοικητής Επαρχιακής Χωροφυλακής της Κωνσταντινούπολης Gürcan Sercan.
Ο Φρούραρχος και Διοικητής στη Μαλάτια, υποστράτηγος Avni Angun.
Δυο ταξίαρχοι συνελήφθησαν μαζί με τον στρατηγό Huduti και τον υποστράτηγο Angun 9 καθως και μερικοί στρατιώτες ).

- Ο πρώην Διοικητής των Εναερίων Δυνάμεων (Πολεμικής Αεροπορίας) πτεραρχος ε.α. Akın Öztürk,για τον οποίο - όπως ήδη αναφέραμε - υπάρχουν πληροφορίες οτι ηγείτο της κίνησης και κατηγορείται για εσχάτη προδοσία. Σχετικά με την κατηγορία αυτή ξεκίνησαν και οι ανάλογες έρευνες.

Ο Διοικητή της Ακτοφυλακής υποναύαρχος Hakan Üstem παύθηκε από τα καθήκοντά του από τον Υπουργό Εσωτερικών Efkan Ala - δεν έγινε γνωστό αν συνελήφθη.

Εντοπίστηκε επίσης το πτώμα του επιτελικού ταγματάρχη Fatih Kılınç ο οποίος ήταν από αυτούς που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος.


Οι πληροφορίες των ονομάτων στα Ελληνικά είναι από το Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.