Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ποιοι είναι οι Bordo Bereliler της Τουρκίας.. Özel Kuvvetler Komutanlığı(Special Forces Command)

Tα Βordo Bereli αποτελούν την πλέον επίλεκτη μονάδα της τουρκικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı/ΟΚΚ), η οποία υπάγεται απευθείας στον Α/ΓΕΕΘΑ και είναι οργανωμένη κατά τα πρότυπα των αμερικανικών Special Forces. Σε περίοδο πολέμου οι μονάδες αυτές αναλαμβάνουν αποστολές ανορθόδοξου πολέμου, προσβολής στόχων στρατηγικής σημασίας, συλλογή πληροφοριών και αναγνώριση πίσω από τις εχθρικές γραμμές, έχοντας ικανότητα διείσδυσης από ξηρά, από τη θάλασσα (αμφίβια μέσα) και από τον αέρα (αλεξίπτωτα). Υπενθυμίζεται ότι στην ΟΚΚ υπάγεται και η "Αεροπορική Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων" που χρησιμοποιεί ελικόπτερα Blackhawk και μέσα μεταφορικά αεροσκάφη CN-235M.

Είναι εθελοντική η συμμετοχή των στελεχών και για να γίνουν μέλη της ομάδας πρέπει να περάσουν ειδικά σχολεία διάρκειας 4 ετών, ψυχολογικές εξετάσεις και ιδιαίτερα σκληρές δοκιμασίες όπως η διαδρομή των 100χλμ με φόρτο 40 κιλών. Κόβονται πάνω από τους μισούς κάθε χρόνο. Στον σχηματισμό φυσικά και υπάρχουν μη μάχιμες μονάδες υποστήριξης και Διοίκησης, όπως συμβαίνει σε κάθε σχηματισμό. Στα Bordo Bereliler στελεχώνουν και μια μονάδα έρευνας και διάσωσης σε πεδία μαχών. 

Ο Εξοπλισμός των μονάδων μεταξύ άλλων:
PistolsHK USP, SIG P226, SIG P229, FN Five SeveN
Assault RiflesM4A1, Heckler & Koch HK416, MKEK MPT, IMI Tavor TAR-21, M16A4, Steyr Aug, Famas G2, AKM, G3A7
SmgHK MP5, HK UMP, IMI Uzi
Sniper RiflesKNT-308, Gepárd anti-materiel rifle, Sako TRG, CheyTac Intervention,Dragunov sniper rifle, Barrett M82, Accuracy International Arctic Warfare,MKEK JNG-90











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.