Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ για την αυτομόληση Τούρκων Πραξικοπηματιών στην Αλεξανδρούπολη.

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.
Pronews.gr
Στην Αλεξανδρούπολη, αυτομόλησε το οκταμελές λήρωμα του τουρκικού μέσου μεταφορικού ελικοπτέρου S-70 Black Hawk το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ευρισκόμενο στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε επτά στρατιωτικούς και ένα πολίτη στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:45' και προσγειώθηκε στο πολιτικό αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 11:51.

Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 το οποίο απογειώθηκε από την 130 Σμ ηναρχία Μάχης στη Λήμνο και το συνόδευσαν.

Όλοι οι Τούρκοι έχουν συλληφθεί. Οι Τούρκοι δεν φέρουν κανένα διακριτικό πάνω τους.

Πριν από λίγο είπαν στους Έλληνες αξιωματικούς ότι είναι μεσαία και κατώτερα στελέχη της αεροπορίας στρατού και παραδέχθηκαν ότι είχαν πάρει μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.ΑΣ.

«Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.