Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Χιλιάδες Εβρίτες «ξενιτεύονται» για τα καθημερινά τους ψώνια στην Τουρκία



Χιλιάδες Έλληνες από τις περιοχές του νομού Έβρου ταξιδεύουν καθημερινά στην Τουρκία και στη Βουλγαρία για να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια αναζητώντας φθηνά προϊόντα, ζημιώνοντας όμως ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.

Το iefimerida.gr ταξίδεψε στον ακριτικό Έβρο και στην Τουρκία και κατέγραψε την καταναλωτική «μετανάστευση» από Έλληνες πολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες αλλά και την απόγνωση των καταστηματαρχών που βλέπουν το τζίρο τους να συρικνώνεται ακόμη περισσότερο. Στο πρώτο μέρος του οδοιπορικού καταγράφονται οι επιπτώσεις στην τοπική αγορά, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η διαδρομή των Ελλήνων καταναλωτών και η «αυτοψία» στην τουρκική αγορά.

Από την πόλη της Ορεστιάδας αλλά και από τα γειτονικά χωριά όπως η Βύσσα και τα Ρίζια ταξιδεύουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες προς την κοντινή πόλη της Τουρκίας Αδριανούπολη (για τους Τούρκους Εδίρνε), που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα. Πολλοί αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία ακόμη και από την Αλεξανδρούπολη. Άλλοι ταξιδεύουν μέχρι την πόλη Σβίλεγκραντ στη Βουλγαρία.

Διαβάστε την συνέχεια στο http://www.e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.