Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Νεότερη πληροφόρηση 16:56 για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Το αρχηγείο του Πραξικοπήματος φέρεται να είναι η Akıncı Air Base (ICAO: LTAE) στην Άγκυρα, εκεί μετέφεραν ως όμηρο και τον Αρχηγό Ακάρ μέχρι τελικά να απελευθερωθεί, όταν και το πραξικόπημα έληξε.

“Η χώρα υπέφερε από τα πραξικοπήματα, δεν θέλουμε αυτές οι δύσκολες στιγμές να επαναληφθούν,”  ανέφερε σε δήλωση του ο Kemal Kılıçdaroğlu, ηγέτης του Republican People’s Party (CHP), ανέφερε επίσης ότι το CHP θα προστατέψει την Δημοκρατία  “και ότι το CHP σέβεται απόλυτα την ελεύθερη βούληση των πολιτών της Τουρκίας, ως αναπόσπαστο μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.

Ο ηγέτης του Nationalist Movement Party (MHP) Devlet Bahçeli επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Binali Yıldırım εκφράζοντας του την στήριξη στην Τουρκική Δημοκρατία και στην ελεύθερη βούληση των πολιτών

F16 μαζί με ελικόπτερα έβαλαν κατά του Ξενοδοχείου που παραθέριζε ο Ερντογάν αλλά με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.. χαρακτηριστική η φωτογραφία με τις σφαίρες έξω από το Ξενοδοχείο. Υπήρξε έφοδος από 30 άνδρες του Στρατού αλλά τελικά ο Ερντογάν είχε διαφύγει.













































Οι νεκροί ανέρχονται στου 194, δεκάδες όμως νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα Νοσοκομεία.

Στο Gölbaşı Special Forces Department - Αρχηγείο της Αστυνομίας στην Άγκυρα, αλλά των ειδικών δυνάμεων βλέπε πχ ΜΑΤ-ΥΜΕΤ Ελλάδας, σκοτώθηκαν 17 αστυνομικοί κατά την έφοδο του Στρατού.

2 υπάλληλοι - χειριστές του TURKSAT σκοτώθηκαν όταν ο Στρατός εισέβαλε στο κτίριο.

Φωτογράφος της Yenişafak σκοτώθηκε όταν πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από Δυνάμεις του Στρατού.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού δέχτηκε επίθεση από ελικόπτερο στο Κοινοβούλιο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις σε όλη την επικράτεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.