Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Οκτώ στελέχη των Ε.Δ. και ένας οπλίτης θετικοί για φυματίωση!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αποκάλυψη του Onalert.gr για οκτώ στρατιωτικούς και ένα στρατιώτη που βγήκαν θετικοί σε εξετάσεις για φυματίωση.

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ κλιμάκιο γιατρών από το 424 νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μεταβαίνει εσπευσμένα στα Ιωάννινα για να εξετάσει εκ νέου τόσο τους στρατιωτικούς όσο και τις οικογένειές τους.

Η αγωνία επιτείνεται, καθώς χθες, πήραν δείγματα και από άλλους στρατιωτικούς συγκεκριμένης μονάδας που κάνουν υπηρεσίες στα κέντρα προσφύγων και αναμένεται να έχουν τα αποτελέσματα την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα αποτελέσματα που θα έχουν θετική ένδειξη για φυματίωση αναμένεται να αυξηθούν τότε.

Το θέμα της φυματίωσης έσκασε σαν βόμβα στους στρατιωτικούς, οι οποίοι αν και δηλώνουν ψύχραιμοι, παρόλα αυτά καταγγέλλουν στο Onalert.gr ότι δεν είχαν ληφθεί μέτρα για την προστασία τους.

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλουν ότι παρά το γεγονός πως το κέντρο προσφύγων άνοιξε και λειτούργησε από τον Απρίλιο, μόλις στο τέλος Μαϊου παραπέμφηκαν για εμβόλια. Και προφανώς πληρώνοντας ένα μέρος των χρημάτων από την τσέπη τους.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου είχε από τις 29 Μαρτίου θέσει θέμα υγειονομικής κάλυψης όλων των στρατιωτικών που εμπλέκονται στα κέντρα προσφύγων.

Συγκεκριμένα με επιστολή της στον υπουργό Εθνικής Άμυνας είχε ζητήσει
  • Άμεση ενίσχυση των Μονάδων της περιοχής με μόνιμο προσωπικό
  • Τήρηση του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας
  • Μέριμνα για την υγειονομική κάλυψη όλων των Στρατιωτικών που εμπλέκονται στα παραπάνω κέντρα
  • Να υπάρξει εξίσωση στην μοριοδότηση των Στρατιωτικών που υπηρετουν στις Μονάδες τις περιοχής με αυτή του Δ΄ Σώματος όπως και της ΑΣΔΕΝ
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.