Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

«Γλαύκος Κληρίδης» ονομάστηκε το τερματικό του αεροδρομίου Λάρνακας

Λάρνακα: Η μετονομασία του αεροδρομίου Λάρνακας αποτελεί οφειλόμενη από την πολιτεία πράξη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τέλεσε τα αποκαλυπτήρια πλάκας με το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, που δόθηκε στο τερματικό του αεροδρομίου Λάρνακας. 

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για την επέτειο των δέκα χρόνων της λειτουργίας της Hermes Airports, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «η μετονομασία του αεροδρομίου αποτελεί μια οφειλομένη από την πολιτεία προς καταξιωμένους ηγέτες πράξη".

Πρόσθεσε πως αυτή είναι ημέρα χαράς "γιατί έχουμε την ευκαιρία να γιορτάζουμε τα δεκάχρονα της ίδρυσης της Κοινοπραξίας αλλά και της λειτουργίας απόλυτα επιτυχημένα δύο αεροδρομίων της πατρίδας μας". Ανέφερε ακόμα ότι «αποφασίσαμε να τιμήσουμε τον Γλαύκο Κληρίδη, δίνοντας το όνομα του στο τερματικό του μεγαλυτέρου αεροδρομίου της χώρας μας, το οποίο συνιστά την κύρια πύλη εισόδου και εξόδου από την Κύπρο. 

Η απόφαση μας για μετονομασία του τερματικού του αεροδρομίου της Λάρνακας ελήφθη έχοντας υπόψη πως ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε μία ξεχωριστή πολιτική για την πατρίδα μας πολιτική προσωπικότητα», είπε, και πρόσθεσε πως «ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ένας ηγέτης που με το έργο, τις ιδέες και την καθημερινή του παρουσία, ενίσχυε το κλίμα μετριοπάθειας, στήριζε το διάλογο, εμπλούτιζε τη δημοκρατία». 

'Ηταν, συνέχισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ο καλός καραβοκύρης όπως ο αείμνηστος Ζιαρτίδης τον απεκάλεσε, που στις ώρες του προδοτικού πραξικοπήματος παρέλαβε χάος και παρέδωσε κράτος, όπως εύστοχα είχε αναφέρει ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος. 'Ηταν ο ηγέτης που ανέδειξε τη χώρα μας, διεξάγοντας αγώνα για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναβαθμίζοντας καθοριστικά σε μία κρίσιμη περίοδο την διεθνή μας υπόσταση και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα». Σημείωσε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης «υπήρξε ακόμα μία αναγνωρισμένη διεθνώς προσωπικότητα, που διακρίθηκε στον αγώνα κατά του ναζισμού κατά την περίοδο του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η πολύμορφη και πολυετής συμβολή του στους αγώνες του κυπριακού λαού έχει καταγραφεί στην ιστορία με θετικό πρόσημο. 

Επιπλέον, επί προεδρίας του αειμνήστου Γλαύκου Κληρίδη, ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουμε σε συμφωνία με εταιρεία από τον ιδιωτικό τομέα για ανέγερση των δύο νέων αερολιμένων στη χώρα μας», ανέφερε. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμα ότι «η τουρκική εισβολή και οι συνέπειες της ανέδειξαν ήδη από το 1974 πόσο κρίσιμη είναι για τον τόπο και την οικονομία, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε νησί, πόση ανάγκη υπάρχει για επαρκή σύνδεση της χώρας μας με τον υπόλοιπο κόσμο, και πόσο απαραίτητη είναι η λειτουργία αεροδρομίων ικανών να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Κύπρου». 

 - See more at: http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.