Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Το κράτος των εργολάβων/εφοπλιστών/λαμογιών/τρόικας/πολιτικών πολεμά συστηματικά την Εκκλησία της Ελλάδος

Και τι δεν έχουμε ακούσει για την Εκκλησία της Ελλάδος,μια συστηματική απαξίωση που μόνο σκοπό έχει να πλήξει το έργο της εκκλησίας και να υποβαθμίσει την πνευματική αξία του έργου της εκκλησίας.
Στο πέρασμα των χρόνων η Εκκλησία στάθηκε αρωγός στο πλευρό της μητέρας πατρίδας και αγωνίστηκε μαζί με το λαό για την εθνική ανεξαρτησία αυτού του τόπου!!Μοίρασε τη περιουσία της για να μπορούν οι Έλληνες να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα ιδανικά αυτού του τόπου.Ενώθηκε με τους αγωνιστές και μαρτύρησε μαζί τους κατά τη διάρκεια των απελευθερωτικών αγώνων του γένους.

Μια προσφορά που δεν μπορεί να αποτιμηθεί με χρήματα,μια ανιδιοτελής προσφορά για τη συνέχιση του γένους και την ευημερία του λαού.

Η χώρα μας δυστυχώς έχει το θλιβερό προνόμιο να ξαναζήσει τη κατοχή...το 2012 η Ελλάδα, εγκλωβισμένη στα δίχτυα  των ξένων δυνάμεων και των ντόπιων συμφερόντων ζει με το πιστόλι στο κρόταφο.Η Ελλάδα ψάχνει αγωνιωδώς κάπου για να πιαστεί ώστε να μπορεί να σηκωθεί ξανά στα πόδια της,η Εκκλησία της Ελλάδος βλέποντας τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος αποφάσισε να αξιοποιήσει την περιουσία της(όση της έχει απομείνει...)ώστε να έχει οικονομική ανεξαρτησία και βοήθεια στο μεγάλο έργο που επιτελεί διαχρονικά σε αυτό το τόπο.

Στη Πεντέλη η εκκλησία σε μια πολύ μεγάλη έκταση θέλει να στήσει μια μεγάλη μονάδα με φωτοβολταϊκά(γνωστά και ως φωτοβολταϊκά πάρκα),η μονάδα αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στην Εκκλησία να αποκτήσει μια οικονομική αυτοτέλεια. Συγχρόνως η μονάδα αυτή θα είναι η αρχή για την οριστική αυτονομία -σε οικονομικό επίπεδο- της εκκλησίας.Για να σας δώσω ένα παράδειγμα για τα μεγέθη που συζητάμε.
Μια μονάδα φωτοβολταϊκών 100 kwh αποδίδει το χρόνο περίπου στις 56.000 ευρώ στον ιδιώτη που θα τη κατασκευάσει,η πληρωμή γίνεται κάθε 3 μήνες(το μήνα βγαίνει καθαρά στη τσέπη 4.716 ευρώ=14.148 το τρίμηνο) από τη τοπική ΔΕΗ που υπάγεται η μονάδα.Αυτή η μικρή μονάδα μπορεί άνετα να στηθεί σε ένα χωράφι 3,4 στερεμάτων!!Το φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να κατασκευάσει η Εκκλησία είναι της τάξης των 3.500 στρεμμάτων και η μονάδα ηλεκτρικού είναι της τάξης των 300 MW!!Ταυτόχρονα η εκκλησία θα αναδάσωνε έκτασης 25.000 στρεμμάτων στο Πεντελικό Όρος!!!Η δαπάνη του έργου ΔΕΝ θα κόστιζε ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ το κράτος!!Τα έξοδα θα τα κάλυπτε η εκκλησία με δικά της κεφάλαια και με χρηματοδότηση από το εξωτερικό και ίσως και από Ελληνικές τράπεζες.
Αντιλαμβάνεστε πολύ εύκολα, πόσο μεγάλη οικονομική ανάσα για την εκκλησία θα ήταν αυτό το έργο και πως θα έλυνε αμέσως τα χέρια του Αρχιεπισκόπου.

Δυστυχώς όμως ακόμα και εδώ...οι τοπικοί φορείς αρνούνται με διάφορες αστείες δικαιολογίες να γίνει το έργο στη περιοχή.Οι ψευτοοικολόγοι μαζί με αριστεριστές της κακιάς ώρας και αυτόνομους πουρναροκαλιεργητές εμφανίζουν κωλύματα στο έργο ανάσα για την εκκλησία.Τα μεγάλα αρχιλαμόγια της διαπλοκής που κάποιοι από αυτούς έχουν και ηλεκτρονικά ΜΜΕ θάβουν την αναγκαιότητα του έργου και τη προσφορά της εκκλησίας στη περιοχή(με την αναδάσωση που θα έκανε η εκκλησία με δικά της έξοδα) και δεν παρουσιάζουν καν το θέμα.

Γιατί αυτά τα λαμόγια που μας εξουσιάζουν σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο μισούν κάθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!Μισούν την ίδια τους τη πατρίδα,μισούν την εκκλησία και το έργο της.Σε μια εποχή που η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα να φύγει μπροστά και να τραβήξει το δικό της δρόμο ανεξάρτητη και αδέσμευτη, διάφορα λαμόγια...της φράζουν το δρόμο.

Η εκκλησίας όμως θα συνεχίσει ακόμα σε αυτούς τους απίστους να δίνει συγχώρεση για τα αμαρτήματα τους.Όταν όμως θα έρθει η ώρα που οι σκλάβοι Έλληνες θα ξυπνήσουν, να μη περιμένουν κανένα έλεος!!

Όσα λάθη και αν έχει κάνει η εκκλησία,σε αυτό το δίκαιο αίτημα της πρέπει να σταθούμε αρωγοί.

Εκτός και αν θέλετε τη ζωή αυτού του τόπου να την έχουν στα χέρια τους, διάφοροι προδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.