Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση για νερό στην 1η ΤΑΞΑΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνέχεια της Υπ’ Αριθμόν 06 Ανακοίνωσης Τύπου της 25 Φεβρουαρίου 2012, σχετικά με τον εντοπισμό Αρσενικού στο νερό σε Στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού, ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2012, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των φίλτρων κατακράτησης του Χημικού Στοιχείου Αρσενικού (As), στο αντλιοστάσιο του Αεροδρομίου Στεφανοβίκειου.

Από την εγκατάσταση των φίλτρων έως σήμερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δείγματα νερού, τα οποία εξετάστηκαν από το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού (ΚΒΙΕΣ). Οι τιμές του Αρσενικού στα εξεταζόμενα δείγματα, είναι εντός των ορίων, σύμφωνα με την ΚΥΑ 2600/2001.

Για την καταλληλότητα του νερού για χρήση, έχει ενημερωθεί το σύνολο του προσωπικού του Αεροδρομίου.
Ο σχηματισμός θα συνεχίσει τον έλεγχο δειγμάτων νερού σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να αξιολογείται συνεχώς η ποιότητα του.

Παράλληλα συνεχίζεται η συνεργασία της Στρατιωτικής Υπηρεσίας με τους Τοπικούς φορείς, για την εξεύρεση κατάλληλης πηγής υδροδότησης του χωριού Στεφανοβικείου. Η εξασφάλιση κατάλληλου νερού στο χωριό και επέκταση της παροχής του, στο δίκτυο ύδρευσης του Στρατοπέδου, (εργασίες οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2011), θα λειτουργήσει επικουρικά στην υδροδότηση του αεροδρομίου με κατάλληλο για όλες τις χρήσεις νερό.

Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.