Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Άνοιγμα της Αμμοχώστου με Τουρκική διοίκηση επιδιώκει η Άγκυρα μαζί με τους Τουρκοκύπριους

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει πληροφορία που δημοσιεύει τουρκική εφημερίδα καιαφορά στο άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 1η Ιουλίου. Στην κίνηση αυτή θα προχωρήσουν Τουρκία και κατοχικό καθεστώς, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Milliyet», η οποία σε δημοσίευμα της τη Δευτέρα, υπό τον τίτλο «Άνοιγμα της πόλης-φάντασμα», γράφει πως το ψευδοκράτος ετοιμάζεται να κάνει «ένα ιστορικό βήμα».

Σύμφωνα με την «Milliyet», «όλοι οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», υπό τουρκική διοίκηση, αναφέροντας πως έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για μονομερές άνοιγμα των Βαρωσίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, το θέμα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που είχε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στην Άγκυρα στις 13 Μαρτίου.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

________

Δεν ξέρω αν η κίνηση αυτή της Τουρκίας συνδέετε με την Κυπριακή Προεδρεία της Ε.Ε. ή αν οι Τουρκοκύπριοι θέλουν με αυτό το τρόπο να παγιδεύσουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά σε επόμενες νέες διαπραγματεύσεις.

Ποια είναι τα αγκάθια:
  • Εκχώρηση των ιδιοκτησιών υπό Τουρκική διοίκηση = αυτόματη αναγνώριση κρατικής οντότητας.
  • Μη αυτονομία της περιοχής.
  • Η περιοχή παραμένει στο τουρκοκυπριακό θύλακα.
Ας περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα υλοποιηθεί και πως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.