Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Διεκόπησαν τα ντέρμπι σε Ελλάδα και Κύπρο

Το ντέρμπι ΑΕΛ-Απόλλων τα είχε όλα, όμως ολοκληρώθηκε με τον πλέον άδοξο τρόπο και με διακοπή μετά τις συνεχείς ρίψεις αντικειμένων από τους φίλους του Απόλλωνα (98’). Στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΛ προηγείτο με 3-1, με γκολ των Ντίξον, Βοού και Σίλας, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Θεοφίλου. Από μία αποβολή για κάθε ομάδα (Νεβά για Απόλλων και Νίλσον Αντόνιο για ΑΕΛ).

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σίλας δεν… λάθεψε και αφού πέρασε και τον Σβαλόφσκι πέτυχε το 3-1, βάζοντας πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση. Μετά το γκολ σημειώθηκε νέα ρίψη αντικειμένων και νέα διακοπή από τον Γιάννη Αναστασίου, αυτή την φορά οριστική με το ντέρμπι να ολοκληρώνεται πρόωρα.

Ένταση μετά την οριστική διακοπή του ντέρμπι έξω από το Τσίρειο. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους γύρω δρόμους από το γήπεδο. Αποκλεισμένες στα αποδυτήρια έμειναν για αρκετή ώρα οι αποστολές των ομάδων, ενώ δεν έγινε η συνέντευξη τύπου.

Παραδοχή για την υπαιτιότητα των επεισοδίων από τους φίλους του Απόλλωνα και παράλληλα πρόθεση της ομάδας για καταγγελία της διαιτησίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του Απόλλωνα. Στην ΑΕΛ διά στόματος του εκπροσώπου τύπου τονίστηκε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την ομάδα που θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Γιώργος Πετρή (εκπρόσωπος τύπου Απόλλωνα):
«Σαν επίσημος Απόλλωνας καταδικάζουμε τα έκτροπα. Το ποδόσφαιρο είναι οικογενειακό άθλημα και δεν συνάδουν τέτοια φαινόμενα. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και θα καταγγείλουμε το διαιτητή. Πλέον, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την τιμωρία. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Κινδυνεύουμε μέχρι τέσσερεις αγωνιστικές τιμωρίας».

Πλούτης Άβρααμ (εκπρόσωπος τύπου ΑΕΛ):
«Είναι πάρα πολύ λυπηρό να κρίνονται με τέτοιο τρόπο τα παιχνίδια και να χρειάζεται να πάμε στην Δικαστική. Θεωρούμε ότι η ομάδα μας σήμερα πήρε τρεις βαθμούς γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Είναι κρίμα για τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΛ που δεν απάντησε στις προκλήσεις. Θεωρώ ότι θα επιστρέψουμε στην κορυφή μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από την Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ. Από αύριο σκεφτόμαστε το παιχνίδι κυπέλλου με την Ανόρθωση. Θέλουμε πολύ να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

http://www.balla.com.cy/3/14_Protathlima_Laikis_Trapezas/18030_AEL-Apolon_To_ntermpi_den_teliose_pote%E2%80%A6_(video)
___________

Στην  Αθήνα το ντέρμπι των αιωνίων δεν τελείωσε ποτέ αφού διεκόπη στο 82' λεπτό από εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού στο ταρτάν του γηπέδου.Ακολούθησαν συγκρούσεις με την Αστυνομία,μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και γενικευμένη σύρραξη με τις αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός γηπέδου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 57 προσαγωγές, έξι συλλήψεις,υπάρχουν επίσης τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί.

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός κέρδιζε πολύ εύκολα τον ΠΑΟ μέχρι και το 82' λεπτό που το παιχνίδι διεκόπη με 1-0 με σκόρερ τον Αμπντούν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.


Η διακοπή του αγώνα χρεώνεται στο Παναθηναϊκό και η ποινή αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη αφού κινδυνεύει και με αφαίρεση βαθμών και από το νέο πρωτάθλημα.To χρηματικό πρόστιμο θεωρείστε το δεδομένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.