Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

Στην ιστοσελίδα του… πρωτομνημονιακού (τηλε)κόμματος ΛάΟΣ, διαβάσαμε την παρακάτω… συνταρακτική είδηση: Η αποκάλυψη βόμβα για τις αρπαγές των ελληνικών αρχαιοτήτων από τα στρατεύματα Κατοχής συζητήθηκε σήμερα στην Βουλή μετά από την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου.

“Ο Κ. Βελόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την έκθεση-μελέτη 160 σελίδων που εκδόθηκε το 1946 από το «Υπουργείον Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας. Διεύθυνσις Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων (εκ του Εθνικού Τυπογραφείου)» με τίτλο : «Ζημίαι των Αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατών κατοχής» η οποία περιγράφει αναλυτικά τις κλοπές και τις καταστροφές των αρχαιοτήτων της περιόδου εκείνης. Είναι απορίας άξιο, σημείωσε ο Κ. Βελόπουλος πως όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού των ελληνικών κυβερνήσεων, ή αγνοούν αυτό το γεγονός, ή αδιαφορούν, ή δεν θέλησαν ποτέ να διαταράξουν τις σχέσεις των δύο χωρών, με την υποβολή σχετικού αιτήματος για την επιστροφή των αρχαιοτήτων.”

Όμως αίτημα του ελληνικού λαού είναι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι αρχαιολογικοί θησαυροί που εκλάπησαν. Απαντώντας στον Βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος δεσμεύθηκε για την δημιουργία Επιτροπής η οποία θα εξετάσει τα στοιχεία και θα προχωρήσει την διαδικασία επαναπατρισμού τους.
__________
Ασφαλώς, ουδείς Έλλην δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα αρχαιότητες που τυχόν αρπάχτηκαν από τα στρατεύματα κατοχής. Μήπως, όμως, πρέπει να επιστραφούν και τα 400.000 ευρώ που –σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευσθεί και παραπέμπεται και στον εισαγγελέα γι’ αυτό- έβγαλε ο συγκεκριμένος βουλευτής στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2011, φοβούμενος τη χρεοκοπία (από την οποία μας είχε… σώσει, ψηφίζοντας το 1ο Μνημόνιο); Και μετά να μας εξηγήσει με ποιο τρόπο… αυγάτισε τα λεφτά του (στη δήλωση πόθεν έσχες του δήλωνε ότι έχει 230.000 ευρώ…), ώστε να τα… αυγατίσουμε κι εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.