Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εμφανίστηκαν οι δημοσκοπήσεις της λογικής...

Νέα δημοσκόπηση της Kapa Research, που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, και η οποία τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία μόλις στο 18,1% και το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται ως δεύτερο κόμμα, στο....14,3%.

Με βάση, πάντα, τη δημοσκόπηση για τις εκλογές του 2012, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Σύριζα με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.
Πηγή: http://www.trelokouneli.gr/2012/03/blog-post_760.html#ixzz1pynvaHlB
 
______________


Τώρα είναι που θα μπούμε στις πραγματικές δημοσκοπήσεις και τώρα είναι που θα δούμε το εκλογικό σώμα να εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις.Μη ξεχνάτε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουμε και επίσημα ημερομηνία εκλογών οπότε και οι βάσεις των κομμάτων δεν έχουν συσπειρωθεί.Πολιτικά συνθήματα δεν έχουμε από κανένα κόμμα μέχρι στιγμής και έτσι ο κόσμος δεν έχει μπει στο κλίμα των εκλογών.

Τώρα είναι που θα δούμε και τα πραγματικά ποσοστά μερικών κομμάτων,όπως η ΔΗΜΑΡ που σε αυτή τη δημοσκόπηση με πρόθεση ψήφου,βρίσκεται στο 4.9%.Στα λογικά ποσοστά δηλαδή για ένα κόμμα που δεν έχει αρθρώσει πολιτικό λόγο και χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για να πιεστεί ο Γιώργος Παπανδρέου ώστε να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Ένα κόμμα που δεν έχει σαφή προσανατολισμό και δεν δεν διαφέρει σε τίποτα από το ΣΥΡΙΖΑ....είναι απλά ένα αδελφάκι που ξεστράτισε.

Απολύτως λογικά τα ποσοστά για το Άρμα πολιτών και τη Κοινωνική Συμφωνία,κόμματα που δεν προσφέρουν κάτι και είναι περισσότερο κόμματα διαμαρτυρίας.Όσο για τη Ντόρα...θα παίρνει ποσοστά όσο η ΝΔ δεν συσπειρώνεται...όταν μπούμε στα τελευταία 100 μέτρα του τερματισμού η Ντορούλα θα χάνει ποσοστά και θα δει και αυτή το φως το αληθινό.

Συριζα,ΚΚΕ,Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή είναι οι βόμβες που δεν ξέρεις πότε θα εκραγούν και τη ζημιά θα προκαλέσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.Αυτά τα 4 κόμματα θα κρίνουν την αυτοδυναμία και τη μετεκλογική συνεργασία.Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής γιατί αν αυτά μαζέψουν αθροιστικά πάνω από 10% τότε η αυτοδυναμία είναι πλέον παρελθόν και ΠΑΣΟΚ,ΝΔ δεν θα μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας,θα θέλει και τρίτο κόμμα.

Υπομονή λίγες ημέρες...πιθανότατα μέχρι τη Τετάρτη που θα ανακοινωθούν και επίσημα οι εκλογές.Είναι τόσο ρευστό το σκηνικό που καλό θα είναι όλοι να κρατάμε μικρά καλάθια...και ειδικά τα κόμματα.Ας ελπίσουμε να μη κρατήσει μικρό καλάθι ο Έλληνας και πάει και παραδώσει τη ψήφο του στα γνωστά κόμματα που μας έφθασαν στο αμην.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.