Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα - Αστυνομικό ρεπορτάζ

Αθήνα
Σε 25 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, προχώρησε η αστυνομία.
Ελάχιστος ο κόσμους που κατέβηκε στο κέντρο για να παρακολουθήσει τη παρέλαση. Έντονες αποδοκιμασίες από το συγκεντρωμένο πλήθος.


Θεσσαλονίκη
Σε 20 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης πριν και μετά το τέλος της παρέλασης.Ένταση δημιουργήθηκε όταν πολίτες θέλησαν να μπουν στο οδόστρωμα και να διαμαρτυρηθούν. Μετά την αποχώρηση των επισήμων, επετράπη στο κόσμο να διαμαρτυρηθεί χωρίς να δημιουργηθεί νέα ένταση.




Πάτρα
Στην Αχαική πρωτεύουσα είχαμε και εκεί μεγάλη ένταση που δυστυχώς δεν αποκλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να ρίξουν και δακρυγόνα εναντίον των πολιτών.Πολύ μεγάλη ένταση στους γύρω δρόμους με την αστυνομία να κυνηγά αθώους πολίτες!!

Πληροφόρηση από το http://www.dete.gr/news.php?article_id=84497

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ Η ΕΞΕΔΡΑ

Την ώρα που συνέβαιναν αυτά στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε ούτε ένας επίσημος. Μόνο ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Ούτε πολιτευτής ούτε βουλευτής.

ΜΟΥΤΖΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΜΑ ΚΕΦΑΛΙΟΥ

Οι παραστάτες δύο σχολείων της Πάτρας μούτζωσαν προς την πλευρά της εξέδρας των επισήμων ενώ αρκετοί μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους... από την άλλη πλευρά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Επεισόδια είχαμε και μετά το τέλος της παρέλασης. Πολίτες ενώθηκαν και από τις δύο πλευρές του πεζοδρόμου τα ΜΑΤ και η ΟΠΚΕ αποχώρησαν και οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία. Λίγο πριν "ενωθούν" οι δύο πλευρές, οι αστυνομικοί πέταξαν και πάλι δακρυγόνα και οι διαδηλωτές απάντησαν με ρίψη μπουκαλιών και ποτηριών με φραπέ.


 


Μια πολύ σημαντική επισήμανση....η Πάτρα/Νομός Αχαΐας και το Ηράκλειο/Κρήτη(Δεν άρχισε ποτέ η παρέλαση) που είχαμε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις και συμπλοκές μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ,είναι δύο από τα μεγαλύτερα προπύργια του ΠΑΣΟΚ!!!! Κρατήστε το αυτό...

ΒΕΡΟΙΑ
Προσαγωγές 32 ατόμων έγιναν προληπτικά στη Βέροια πριν από την έναρξη της παρέλασης. Οι προσαχθέντες είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πρόθεση να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων.

Ηράκλειο/Κρήτης
Κάθε λογής αντικείμενα πέταξαν πολίτες προς την εξέδρα των επισήμων με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι επίσημοι που ήταν παρών να αποχωρήσουν,η αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.Λίγο αργότερα η παρέλαση ματαιώθηκε.

Ν. Αλικαρνασσό/ΚρήτηςΕντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και στην Νέα Αλικαρνασσό, όπου η παρέλαση γίνεται πριν από αυτήν στο κέντρο του Ηρακλείου, ο αριθμός των αστυνομικών ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα και τις εκεί εκδηλώσεις δεν παρέστη κανένας βουλευτής... 
cretalive.gr

Χίος
200 άτομα απο διάφορα σωματεία έχουν κλείσει το δρομο και δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή της. Οι διαδηλωτές ζητουν να κανουν ενα ειδος παρέλασης διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, με την αστυνομία να μην τους επιτρέπει. Νωρίτερα η αστυνομία άφησε τους διαδηλωτές να κανουν πορεία φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των δυο βουλευτών του νομού. Οι διαδηλωτές καταχειροκροτήθηκαν απο το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι διαδηλωτές εχουν παρει θεση απέναντι απο την εξέδρα των επισημων,που εκτος τον Μητροπολίτη Χιου και τον στρατιωτικό διοικητη δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος

newsit.gr

Λάρισα
Με συμπλοκές, συλλήψεις και τραυματισμούς έληξε η σημερινή παρέλαση στη Λάρισα. Αμέσως μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ... ομάδας πολιτών και αστυνομικών με αποτέλεσμα την προσαγωγή δύο ατόμων και τον τραυματισμό μίας γυναίκας που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Πηγή : onlarissa.gr



Σέρρες
Στις Σέρρες έγιναν οκτώ προσαγωγές νωρίς το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της παρέλασης που περιφρουρούνταν από 200 αστυνομικούς προσήχθησαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ του νομού Σερρών Αβραάμ Βούλτσιος και ο πρώην πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Σερρών Κ. Καρτιτζόγλου.

Ένας μόνο βουλευτής από τους επτά του νομού, ο Μιχάλης Τζελέπης, βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων.

Πολλοί μαθητές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ την ίδια ώρα στον δήμο Σιδηροκάστρου δεν στήθηκε εξέδρα των επισήμων.


Ξάνθη
Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Ξάνθη. Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, διαδηλωτές πλησίασαν τους επισήμους φωνάζοντας συνθήματα, ενώ προσπάθησαν να πλησιάσουν περισσότερο τον χώρο της παρέλασης οπότε και σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα περιφερειακά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.