Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά μετά από την τρομακτική καταιγίδα που χτύπησε το νησί, σπεύδουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με προσωπικό και μηχανήματα.

Πηγή ενημέρωσης άρθρου Onalert.gr

Οι ΕΔ σπεύδουν στη Κεφαλονιά που δοκιμάζεται από τη κακοκαιρία.

Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και ανταποκρινόμενοι σε αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι ΕΔ στέλνουν προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών .

Στις 18:30 επιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (λιμένα Κυλλήνης) προσωπικό, υλικά και μηχανήματα από μονάδες της ΠΑ περιοχής Ηλείας (Άραξος, Ανδραβίδα) με προορισμό τη Κεφαλονιά.

Το στρατιωτικό προσωπικό (Αξιωματικοί-Υπαξιωματικοί-Οπλίτες) καθώς και τα βαρέως τύπου μηχανήματα (2 UNIMOC και 1 Ισοπεδωτής Γαιών) προέρχονται από την 116 ΠΜ και 117 ΠΜ αντίστοιχα αποτελεί το "πρώτο κύμα".

Με την άφιξή τους στο νησί, αναμένονται από τους συνδέσμους Αξιωματικούς του ΣΞ και τους τοπικούς φορείς Περιφέρειας και ΟΤΑ για συντονισμό ενεργειών.

Επιπρόσθετα έχει προγραμματισθεί, για αύριο, αποστολή επιπλέον προσωπικού και μηχανημάτων από ΣΞ (1 Ισοπεδωτής Γαιών, 2 JCB, 2 Η/Ζ, 2 Προωθητές Γαιών ) και ΠΑ (2 Ισοπεδωτές Γαιών, 2 Η/Ζ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.