Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόκληση της Γερμανίας... να συνεργαστείτε με την Τουρκία, οι Έλληνες στο Αιγαίο.


Η καγκελάριος Α.Μέρκελ τόνισε πως «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει» και κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να σεβαστούν ηθική τους υποχρέωση και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ενώ ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση «συντεταγμένης διαδικασίας».

Μία ημέρα πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, η Γερμανίδα καγκελάριος, πρόσθεσε: «Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα. Πρέπει, όμως, να τα καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πεπεισμένοι, και για αυτό πάντα λέω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει».

Σχόλιο: Είχα γράψει εδώ και αρκετό καιρό πριν ότι το Αιγαίο θα μοιραστεί με τον ποιο βρόμικο τρόπο και να που ήρθε η στιγμή που θα το ζήσουμε στο πετσί μας. Τελειώνουν την χώρα με τον ποιο βρόμικο τρόπο, οι λαθρομετανάστες δεν μπαίνουν για πλάκα στην χώρα μας και δεν μπαίνουν τυχαία από το Αιγαίο όταν υπάρχει η σίγουρη λύση του Έβρου. Να λοιπόν που η Ε.Ε. βρίσκει τρόπο για να χωρίσει οριστικά το Αιγαίο στα δυο μια για πάντα. Η Ελλάδα αύριο στην Σύνοδο κορυφής θα υποστεί έναν απίστευτο εκβιασμό.. για να υποκύψει στο μεγάλο ΝΑΙ για συνεργασία στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Τελικά δεν μπορούμε να δούμε ως χώρα και ως εξωτερική πολιτική, ούτε 3 μήνες μπροστά.. τόσο ανίκανοι είμαστε. 

Σήμερα στην Σύνοδο κορυφής η Ελλάδα θα χτυπηθεί σαν χταπόδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.