Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αισιοδοξία στη ΔΕΑ μετά τα ευρήματα σε ομαδικό τάφο



Στην ουσία άρχισε να μπαίνει η υπόθεση της ανεύρεσης ανθρώπινων οστών την Δευτέρα στην περιοχή του Τράχωνα.

Ο Εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος δήλωσε στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" του Sigma, ότι σήμερα οι εργασίες προχωρούν χειρωνακτικά και έχει οριοθετηθεί ο τάφος.

«Δεν φαίνεται να έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο μαζικό τάφο» ανέφερε ο κ. Νέστορος εξηγώντας πως για την ΔΕΑ μεγάλος τάφος θα ήταν αν έβρισκαν 15 – 20 άτομα.

“Φαίνεται ότι υπάρχουν εκεί σκελετοί και προσπαθούμε τώρα να καθαρίσουμε το χώμα, αυτή η εργασία δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας πόσο θα διαρκέσει γιατί εξαρτάται από το πόσα οστά θα βρεθούν, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα πάρει περισσότερο από μια - δύο βδομάδες”, δήλωσε ο κ. Νέστορος.

Εξήγησε ότι, όταν ολοκληρωθεί η χειρωνακτική εργασία, τα οστά κωδικοποιούνται, δηλαδή καταγράφεται το πώς θα ανευρεθούν, αν θα ανευρεθούν πολλά οστά μαζί, αν υπάρχει μεμονωμένο οστό κ.λπ., διαχωρίζονται και τοποθετούνται σε ειδικές χάρτινες σακούλες.

Στο χώρο εργάζονται δύο συνεργεία με τέσσερα μέλη έκαστο. Χθες στην περιοχή δούλευαν έξι αρχαιολόγοι.

Ο κ. Νέστορος ανέφερε ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η εκταφή σε περίπου μια - δύο βδομάδες, οι επιστήμονες θα μετακινηθούν σε ένα σημείο πιο πέρα, στα περίπου 60 μέτρα πιο δυτικά, καθώς με βάση τις μαρτυρίες και εκεί έχουν ταφεί αγνοούμενοι.

Συγκεκριμένα ο κ. Νέστορος ανέφερε πως «αναζητούμε δύο συγκεκριμένα σημεία που πιστεύεται ότι τάφηκαν 40-50 άτομα».
“Η εκταφή μας εκεί γίνεται με βάση την πληροφορία ότι υπήρχε ομαδικός τάφος από περισυλλογή που έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Ομορφίτας, η πληροφορία μας έλεγε όταν είχαν μεταφερθεί πτώματα με δύο μικρά φορτηγά”, ανέφερε.

Όπως εξήγησε, εφόσον εντοπίστηκαν οστά για να συνδεθεί η μαρτυρία με τα ευρήματα πρέπει να γίνει εκταφή και στο σημείο παρακάτω.

“Τώρα στην ουσία η ιστορία ξετυλίγεται, με την ανεύρεση δηλαδή των οστών”, κατέληξε ο κ. Νέστορος.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/263044/aisiodoksia-sti-dea-meta-ta-evrimata-se-omadiko-tafo#sthash.IKYbWczJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.