Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Έφυγε μετά από πολύμηνα μάχη με τον καρκίνο σήμερα το πρωί ο Θεόωρος Θεοφιλογιαννάκος εκ των πρωταγωνιστών της 21η Απριλίου


Έφυγε μετά από πολύμηνα μάχη με τον καρκίνο σήμερα το πρωί ο Θεόωρος Θεοφιλογιαννάκος εκ των πρωταγωνιστών της 21η Απριλίου... Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν η εκφώνηση επικήδειου στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή'


Η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη, ενώ μεγάλωσε στη Σπάρτη. Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος στο επάγγελμα. Αρχικά φοίτησε στη Σχολή Αεροπορίας (σημερινή Σχολή Ικάρων), αλλά τελικά αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός του Πεζικού. Ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ, Συμμετείχε ενεργά στο Κίνημα της 21ης Απριλίου 1967, ως λοχαγός Πεζικού, ενώ το 1968 έγινε υποδιοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ, για να γίνει διοικητής το 1970.

Προφυλακίστηκε στα τέλη του 1974 και στις δίκες της "χούντας" το 1975 καταδικάστηκε για διάφορα αδικήματα και συνολικά έμεινε στη φυλακή για 18 χρόνια, μέχρι το Σεπτέμβριο του 1992. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει στο βιβλίο του ότι ο Θεοφιλογιαννάκος ήταν στους υπό εξέταση στόχους για «εκτέλεση» της 17 Νοέμβρη.

Η κηδεία του θα γίνει το Σαββάτο το πρωί στις 11 στην Σπάρτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.