Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Βίντεο από την επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων από ομάδα 150 αναρχικών στις 17/09/2015 - 3 τραυματίες αστυνομικοί και 9 συλλήψεις



Συνήθως δεν ανεβάζω τέτοια βίντεο, παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις και εδώ υπάρχει μια τέτοια κατάσταση. Όπως βλέπετε στο βίντεο 150 άτομα που έκαναν διαμαρτυρία στο κέντρο των Αθηνών για την δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, κατευθύνθηκαν ως ομάδα στο Α.Τ. Εξαρχείων για να επιτεθούν κατά κύματα με βόμβες μολότοφ που είχαν κατασκευάσει και πέτρες που βρήκαν από έργα που γινόντουσαν σε παραπλήσια οδό.

Η ομάδα εξαπολύει σε ελάχιστα λεπτά πάνω από 30 βόμβες μολότοφ σε αστικό ιστό με πολύ στενούς δρόμους και παραμένει στο σημείο για αρκετά λεπτά και συμπλέκεται με τις μονάδες τάξεις σε ένα είδους ασύμμετρου πολέμου σε αστικό περιβάλλον. Στο βίντεο αν το παρακολουθήστε προσεκτικά υπάρχουν ομαδάρχες που δίνουν εντολές όπως "κρατάτε μάγκες" και άλλες εντολές που απευθύνονται προφανώς σε κατώτερα μέλη της ομάδας που δεν έχουν ικανότητες για να κατευθύνουν μια επίθεση. Στο σημείο η ομάδα έχει και καμουφλαρισμένους δημοσιογράφους που όπως θα δείτε ακολουθούν την ομάδα στο εσωτερικό της, πράγμα πρωτόγνωρο για αναρχικές ομάδες, λόγω της εχθρότητας που τους διακατέχει για τα ΜΜΕ, και στο τέλος της επίθεσης όταν η ομάδα οπισθοχωρεί, τα άτομα με τις κάμερες παραμένουν ατάραχοι στο σημείο και συνεχίζουν να κινηματογραφούν την οπισθοχώρηση των 150 αναρχικών και την αντεπίθεση των μονάδων τάξης της ΕΛ.ΑΣ. Κάτι που δείχνει ότι τα άτομα που έχουν αναλάβει την κινηματογράφηση των επεισοδίων είναι πιθανά μέλη της ομάδας ή άτομα με μια ιδιότυπη ασυλία στην κινηματογράφηση τέτοιων εικόνων. Παραμένουν εκεί ακόμα και όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ φτάνουν στα 4 με 5 μέτρα.
Αργότερα επεξεργάζονται το βίντεο.. το ντύνουν με τραγούδια και κάλυψη στα πρόσωπα της ομάδας και το ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με απόλυτα οργανωμένες ομάδες που σαν σκοπό έχουν να καταστρέψουν δημόσια αλλά και ιδιωτική περιουσία, αφού αν δείτε πέτρες και μολότοφ σκάνε δίπλα στα παρκαρισμένα οχήματα, υπάρχει στρατιωτική δομή με ομαδάρχες, υπάρχει κάλυψη της επίθεση από καμουφλαρισμένους δήθεν δημοσιογράφους και υπάρχει και διάθεση να προβληθεί όλο αυτό για προσέλκυση νέων μελών στις τάξεις τους, αλλά και να σκορπίσουν τον φόβο στην Ελληνική κοινωνία.

Η ΕΛ.ΑΣ. και ο νέος Υπουργός κ.Τόσκας έχουν πολύ δύσκολο έργο... διότι απέναντι τους έχουν οργανωμένα τμήματα αντάρτικου πόλεων και η ΕΛ.ΑΣ. έχει δυστυχώς τα χέρια της δεμένα. Ας ελπίσουμε κάτι να αλλάξει.. πάντα βέβαια προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.