Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ημερησία Διαταγή Παραλαμβάνοντος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της 15ης Σεπτεμβρίου 2015

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, από τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στο Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ιωάννης Γιάγκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων ξένων κρατών, Επίτιμοι Αρχηγοί καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΓΕΕΘΑ

Ημερησία Διαταγή Παραλαμβάνοντος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της 15ης Σεπτεμβρίου 2015 

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε εκτέλεση σχετικής αποφάσεως ΚΥΣΕΑ παραλαμβάνω σήμερα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Η επιλογή του ΚΥΣΕΑ αποτελεί ύψιστη τιμή προς το πρόσωπο μου. Αντι- λαμβανόμενος πλήρως τις ευθύνες που απορρέουν, είναι αυτονόητο ότι θα πρά- ξω ότι είναι θεμιτά δυνατόν προκειμένου να εκτελέσω κατά τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντα μου. Είναι εν γνώση μου ότι παραλαμβάνω Ένοπλες Δυνάμεις με προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο, με επαγγελματική συνείδηση και προσήλωση στο καθήκον. 

Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές και αξιόπιστες, που δρούν αποτρεπτικά και διαδρα- ματίζουν καίριο ρόλο ως πυλώνας ασφάλειας της Χώρας μας. Την παρούσα χρονική περίοδο, όπως σχεδόν πάντα στο ρου της Ελληνικής Ιστορίας, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απαραίτητες καθώς βιώνουμε ένα περιφερειακό περιβάλλον αστάθειας, πλούσιο από παραδοσιακές και σύγχρονες απειλές και προκλήσεις ασφαλείας. Ένα περιβάλλον στο οποίο όμως η Ελλάδα στέκεται ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας. 

Κύριε Αρχηγέ, έχετε δώσει όλες σας τις δυνάμεις στο Στρατό Ξηράς και στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τα 43 έτη της πλούσιας καριέρας σας. Εκ μέρους όλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σας ευχαριστώ για όλα όσα προσφέ- ρατε στην πατρίδα μας. Προσωπικά, σας ευχαριστώ για την συνεργασία που εί- χαμε στο ΓΕΕΘΑ, αλλά και ως Αρχηγός ΓΕΝ. Βέβαια, η προσφορά σας θα συνεχισθεί και από τη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιλογή σας για το συγκε- κριμένο αξίωμα, που σύντομα πρόκειται να αναλάβετε, καταδεικνύει το γεγονός ότι η αξία και οι ικανότητες σας έχουν ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα. 2 Σας εύχομαι να έχετε υγεία και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά σας.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, Είναι αυτονόητο ότι θα πορευτούμε κάτω από τις επιταγές του Συντάγματος και των Νόμων, καθώς και τις κατευθύνσεις της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής. Εσείς με το έργο σας, θα δώσετε σάρκα και οστά στην προσπάθεια να εξα- κολουθήσουμε την ουσιαστική εφαρμογή της διακλαδικότητας, την βέλτιστη ορ- γάνωση, λειτουργία και απόδοση των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διατήρηση και ενί- σχυση του ρόλου μας ως παράγοντα ασφαλείας στην Νοτιονατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο, μέσα από ένα πολύπλευρο πλέγμα διεθνών σχέσεων, στο πλαίσιο της στρατιωτικής αμυντικής διπλωματίας. Προτεραιότητα αποτελείτε εσείς. 

Η στήριξη του προσωπικού, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, η εκπαίδευση, η αλληλεγγύη, μας εξασφαλίζουν τα ζητούμενα προ- κειμένου να φέρουμε σε πέρας τη δύσκολη αποστολή μας. Να συνεχίσετε με υψηλό ηθικό να εκτελείτε στο ακέραιο το καθήκον σας, πέρα από οποιεσδήποτε δυσκολίες. Απολαμβάνετε την αναγνώριση και την ε- μπιστοσύνη της κοινωνίας μας, μέγιστη τιμή που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. 

Υποκλίνομαι ευλαβικά στις πολεμικές Σημαίες των τριών Όπλων, στους α- θάνατους νεκρούς των αγώνων του Έθνους, αλλά και εκείνων που έφυγαν την περίοδο της ειρήνης πάνω στο καθήκον.

 Ζήτω το Έθνος 

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ Αρχηγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.