Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Κατάληψη από αντικαθεστωτικούς Αεροπορικής βάσης στην Νότια Συρία.

Πηγή http://www.defence-point.gr

Βάση της συριακής Αεροπορίας κατέλαβαν αντικαθεστωτικοί μαχητές, στη νότια Συρία, όπως ανακοίνωσαν πηγές της αντικαθεστωτικής συμμαχίας. Οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ έχουν υποστεί νέες ήττες τόσο από τους αντικαθεστωτικούς, όσο και από τους τζιχαντιστές.

Η απώλεια της αεροπορικής βάσης όμως αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το καθεστώς, για ευνόητους λόγους. Οι δυνάμεις του Άσαντ απώλεσαν μια στρατιωτική βάση-σημείο στηρίγματος στην περιοχή.

Η αεροπορική βάση βρίσκεται στην αλ Ταλά, στην επαρχία Σουεϊντά. Ωστόσο άλλες πηγές των αντικαθεστωτικών ανέφεραν πως η βάση δεν έχει ακόμα, ολοκληρωτικά, κυριευτεί. Ανέφεραν όμως πως η κατάληψή της αναμένετε εντός της ημέρας.

Οι αντικαθεστωτικοί υποστήριξαν επίσης πως κατέρριψαν ένα μαχητικό της Συριακής Αεροπορίας. Επρόκειτο για αεροσκάφος MiG, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, το οποίο κατέπεσε από αντιαεροπορικά πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.