Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εκτάκτως ο Α.Τσίπρας, εμπλοκή με το ΔΝΤ. Παίζουν βρόμικα οι Αμερικανοί την τελευταία στιγμή.. σε άμεσο κίνδυνο η χώρα!

Eικονικά θεωρεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ τα φορολογικά μέτρα τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία, καθώς θεωρεί ότι είναι αδύνατον να εισπραχθούν από έναν λαό που πλέον δεν έχει καμια φοροδοτική ικανότητα.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι ο νέος σχεδιασμός θα αποφέρει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, ενώ η ίδια ζητουσε περικοπές δαπανών και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων αφού θεωρεί ότι οι φόροι απλά δεν μπορούν να εισπραχθούν. Κατόπιν αυτών θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι εμπιστοσύνης.

Ετσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί εκ νέου, αύριο Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου το μεσημέρι να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ΔΝΤ, από την πλευρά, του ήθελε μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες, ενώ υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία είναι ήδη υπερφολογημένη και οι νέες αυξήσεις φόρων θα πλήξουν την ανάπτυξη, δυσκολεύοντας την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Εκπρόσωποι του ΔΝΤ, είπαν σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα σχέδια της Ελλάδας για την μεταρρύθμιση της οικονομίας, ενώ, εγείρει ακόμη και «θέμα εμπιστοσύνης» για την ελληνική διοίκηση.

____________

Σχόλιο ellada kupros

Είναι προφανές και στη σύντομη παράθεση από το ρεπορτάζ του Defencenet.gr, ότι οι Βρυξέλλες ενώ θέλουν να κλείσει η συμφωνία, δεν μπορούν να το κάνουν γιατί το ΔΝΤ πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το ΔΝΤ θέλει διαγραφή του χρέους, η Ευρώπη όχι, το ΔΝΤ θέλει μεγαλύτερη ευελιξία του κράτους, η Ευρώπη όχι, ένα παιχνίδι πολύ βρόμικο που η Ελλάδα απλά παρατηρεί χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι επί της ουσίας.

Χθες όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης είπαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ναι στις προτάσεις Τσίπρα.. σήμερα το ΔΝΤ λέει όχι τορπιλίζοντας ουσιαστικά την συμφωνία και φέρνοντας την Ελλάδας στο χείλος του γκρεμού, χωρίς κάποιον προφανή λόγο... ή μήπως όχι;

Η Αμερική, γιατί αυτή είναι που κρύβεται πίσω από το όχι του ΔΝΤ, δεν θέλει να βλέπει την Ελλάδα να προσεγγίζει την Ρωσία, με απλά λόγια.. δεν θέλει τον αγωγό που υπέγραψε ο Λαφαζάνης στην Αγία Πετρούπολη, δεν επιθυμούν την συμφωνία για εξαγωγή αγροτικών προϊόντων μέσω εταιριών προς την Ρωσία, το ΔΝΤ (δλδ οι Αμερικανοί), δεν επιθυμεί την μη στήριξη της χώρας μας στην διεθνή απομόνωση της Ρωσίας στο θέμα της Ουκρανίας.

Θα πετύχει το ΔΝΤ να τορπιλίσει την συμφωνία ή όχι; είναι μια τέλεια πρόφαση για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές και να φέρουν τους δικούς τους στην εξουσία; 

Δυστυχώς αυτή είναι η ποιο λογική εξήγηση αυτή τη στιγμή... το ΔΝΤ με βρόμικο τρόπο προσπαθεί να διαλύσει την χώρα μας και να φέρει στην εξουσία τους δικούς της. Ποντάρει στους αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να φέρει τους δικούς του υποτακτικούς στην εξουσία. 

Αύριο θα μπορούμε να σχολιάσουμε πολλά περισσότερα αφού ο Τσίπρας θα γνωρίζει σε ποια θέματα το ΔΝΤ έχει ενστάσεις και μπλοκάρει την συμφωνία. 

Αυτό που ξέρουμε σήμερα.. και το βλέπουμε όλοι μας, είναι ένα σύστημα εξουσίας που βρίσκεται πίσω από την Ευρώπη και πίσω από το ΔΝΤ, να θέλει να διαλύσει την χώρα μας, ώστε να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος από υποτακτικούς και προδότες. Φαίνεται ότι ο λαός έχει πέσει στην παγίδα του Ευρώ ή Δραχμή και το μόνο που μένει είναι να ανάψει το φιτίλι για να γίνει το μεγάλο μπαμ και να μπούμε σε καταστάσεις εμφυλίου.. 

Αύριο ας είναι μια μέρα που όλα θα λήξουν θετικά και η Ελλάδα δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες, γιατί αν οδηγηθούμε σε εκλογές, το στοίχημα το χάσαμε. Η Ελλάδα θα παραδοθεί στο χάος και στην τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.