Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μας οδηγούν στην έξοδο και στο χάος..

Άλλη μια καλοστημένη προβοκάτσια πήρε μέρος σήμερα με τα γνωστά κλιμάκια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Οι υπάλληλοι των θεσμών άκουγαν αλλά πρότειναν αυτά που εκείνοι ήθελαν, μέχρι που κάποια στιγμή η Ελλάδα δεν θέλησε άλλο να συμμετάσχει σε συζήτηση κωφών και έφυγε από τα τραπέζι των δήθεν διαπραγματεύσεων.

Τι ζήτησαν στα 45 λεπτά της συνάντησης;

Το βασικό σημείο διαφωνίας ήταν το δημοσιονομικό κενό, το οποίο οι δανειστές προσδιορίζουν στο 2,5% του ΑΕΠ για το 2016.
Ενώ η ελληνική πλευρά (για την κάλυψή του) πρότεινε μέτρα σίγουρης απόδοσης για το 1,9% του ΑΕΠ και διαρθρωτικές αλλαγές για την κάλυψη του 0,6% του ΑΕΠ.

Σε αυτό το σημείο οι θεσμοί είπαν στην ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να απαντήσουν στην πρόταση της ελληνικής πλευράς!!! Και κάπου εκεί το αστείο έλαβε τέλος.. και οι Ελληνική πλευρά αποχώρησε.

Τι άλλο εξωφρενικό ζητήθηκε από την Ελληνική πλευρά να εφαρμόσει;
Οι δανειστές ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ περικοπές στις συντάξεις στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. το χρόνο και ταυτόχρονα απαιτούν 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του Φ.Π.Α σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι δανειστές και ποιο συγκεκριμένα οι Γερμανοί.. ζήτησαν να μειωθούν οι δαπάνες για ανταλλακτικά και καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά 40%!!

Μετά από όλο αυτόν τον τραγέλαφο η αποχώρηση της Ελλάδας από το Brussels Group ήταν αναπόφευκτη.

Τι έρχεται; σύμφωνα με δηλώσεις του Γιούνγκερ και του Σουλτς το θέμα της Ελλάδας θα πάει τελικά για το τέλος του μήνα με ανοικτό πλέον το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί το ΔΝΤ και να οδηγηθούμε σε εξωτερική στάση πληρωμών. Η 18η Ιουνίου μάλλον δεν υπάρχει πλέον στο καλεντάρι των δανειστών και της Ε.Ε. και όλα μετατίθενται για το τέλος του μήνα.

Πλέον όλα τα σενάρια είναι πιθανά.. έξοδος, ρήξη, εκλογές, πλήρη διάλυση της χώρας με την ευθύνη της χρεοκοπίας και της πλήρης διάλυσης να βαρύνει την αδιάλλακτη Ε.Ε.

Ποιο είναι το αστείο στην όλη υπόθεση; Το ΔΝΤ ΘΕΛΕΙ την αναδιάρθρωση του χρέους.. με την ΓΕΡΜΑΝΙΑ και την Ε.Ε. να ΜΗΝ θέλουν να ακούσουν γι αυτό το θέμα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Τι κρύβουν; ότι αν χρεοκοπήσουμε.. θα γίνει έτσι κι αλλιώς αναδιάρθρωση αφού αυτό προβλέπεται στις χρεοκοπίες!!! 

Σήμερα ζήσαμε άλλη μια καλοστημένη προβοκάτσια... πλέον είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού να απαντήσει.. και στους έξω αλλά και στας τσιράκια της Ε.Ε. στο εσωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.