Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Δήλωση του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα: Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μία δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» καταλόγισε στους δανειστές πολιτικές σκοπιμότητες για την εμμονή τους για περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια μνημόνια και τους προειδοποίησε πως αν δεν συγκλίνουν προς τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει ενδεχόμενο συμφωνίας. Διαφορετικά η ρήξη είναι πολύ κοντά.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού:
«Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στο ρεαλισμό. Αν όμως κάποιοι εκλάβουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν: Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων.

Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.