Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ - Όλα τελειώνουν θετικά την επόμενη Τετάρτη είπε η Μέρκελ... πάμε για συμφωνία είπε ο Ολάντ.


Live ενημέρωση 01:05

Την επόμενη Τετάρτη σε νέο τακτικό Γιούρογκρουπ θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Δεν συζητήθηκε η αναδιάρθρωση του χρέους είπε ο κ.Γιούνγκερ. 35 δις ευρώ για αναπτυξιακά μέτρα.

Δεν συζητήθηκε θέμα capital control για τις Τράπεζες. 

Η Μέρκελ είπε ότι είναι ένα σημείο εκκινήσεως για να αρχίσουν οι συζητήσεις τώρα με βάση τα μέτρα που έφερε η Αθήνα στις Βρυξέλλες. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη είπε η Καγκελάριος. Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αυτό που μας παρουσίασε σήμερα η Ελλάδα είναι μια πρόοδος.

Δεν τίθεται θέμα χρέους είπε η κ.Μέρκελ, το χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι βιώσιμο ανέφερε στο κλείσιμο της συνέντευξης μετά την έκτακτη συνάντηση κορυφής.

Ο Γάλλος Πρόεδρος κ.Φ.Ολάντ, όλα έχουν δρομολογηθεί για να υπάρξει συμφωνία την Τετάρτη πριν την σύνοδο κορυφής την Πέμπτη. Αναγνωρίζει την δυσκολία των μέτρων από την πλευρά της Ελλάδας, η συμφωνία που πρότεινε η Ελλάδα έγινε δεκτή από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και η Γαλλία συμφωνεί και στηρίζει την πρόταση της Ελλάδας. Μερικά δημοσιονομικά μένουν που θέλουν διευκρίνηση, πιθανή μια νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια σαν θέμα μας την Ελλάδας, το χρονοδιάγραμμα θα έχει ως εξής, τις επόμενες 48 ώρες συγκεκριμενοποιούνται οι προτάσεις, την Τετάρτη το Γιούρογκρουπ δίνει το οκ και οι νέες 48 ώρες που χωρίζουν από την Σύνοδο κορυφής, εκεί οι αρχηγοί των κρατών θα στηρίξουν τις προτάσεις και μετά θα αποφασίσουν τα κοινοβούλια των χωρών. Πολύ σημαντικές οι προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ.Ολάντ απάντησε(με τίτλους οι αναφορές των απαντήσεων)
Η Γαλλία όπως και η υπόλοιπη Ε.Ε. έχει χρηματοοικονομικές δεσμεύσεις προς την Ελλάδα και δεν πρόκειται για περαιτέρω χρηματοδότηση. Δεν θα χρεωθεί ο Γαλλικός λάος άλλα χρήματα για την διάσωση της Ελλάδας, δεν συζητάμε κάτι τέτοιο.
Η Ελληνική πλευρά προχωράει σε καλύτερες μεθόδους εισπραξιμότητας των εσόδων και κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.
Επιδιώκουμε σταθεροποίηση της Ευρώπης και δεν θέλουμε άλλο να δηλητηριάζουμε την Ευρώπη με το θέμα της Ελλάδας.
Πρέπει να ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή η πρότασης που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο τότε τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια θα δεχθούν να ψηφίσουν την πρόταση μας.  Πρέπει να κλείσει το πρόγραμμα για να συζητήσουμε για το χρέος.

______________________

Τι βγαίνει και που καταλήγουμε; 

Πάμε σε πιθανή συμφωνία την επόμενη Τετάρτη σε τακτικό Γιούρογκρουπ, θετικά άκουσαν τις νέες προτάσεις της Ελλάδας, δουλειά ζήτησε η κ.Μέρκελ από όλες τις πλευρές, επιθυμεί συμφωνία τώρα και η Ε.Ε. δίνει κονδύλια για ανάπτυξη και αντιμετώπιση της φτώχειας ύψους 35δις Ευρώ.

Αν τα κάνουμε όλα καλά τώρα, μόνο τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση ΘΑ συζητηθεί σε μελλοντικό χρόνο(μετά από τις αρχές του 2016).

Η Ε.Ε. ουσιαστικά είπε στην Ελλάδα.. έλα να συμφωνήσουμε να τελειώνουμε, ελάτε μέχρι την επόμενη Τετάρτη να τα κλείσουμε όλα.

_____________________

Στο δια ταύτα..

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πρέπει να τελειώσει μέχρι την Κυριακή που μας έρχεται γιατί οι χρόνοι πιέζουν ασφυκτικά. Τετάρτη Γιουρογκρουπ και Πέμπτη σύνοδος κορυφής, άρα η Βουλή το πολύ μέχρι την Τρίτη το βράδυ πρέπει να ψηφίσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει ότι λογικά πάμε σε ολομέλεια και άρα 48 ώρες συζήτηση, άρα η Πρόεδρος της Βουλής ή την Κυριακή ή την Δευτέρα θα συγκαλέσει το σώμα.

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν αναμένεται...

Έρχονται μέτρα, έρχεται αναδιαμόρφωση του ΦΠΑ με 3 συντελεστές, κατάργηση πρόωρων συντάξεων από το 2016, τα ποιο βασικά μέτρα. Μιλάνε για μέτρα ύψους 8 δις σε ένα χρόνο, θα δούμε αν αληθεύουν τα νούμερα που δίνουν.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι πολύ απλό.. περνάνε από την Βουλή;

Οι ΑΝ.ΕΛΛ έχουν πει ότι εμείς μέτρα χωρίς συζήτηση για το χρέος ΔΕΝ ψηφίζουμε.. μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει ότι εμείς μέτρα με φοροεπιδρομής ΔΕΝ ψηφίζουμε! ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λένε ΝΑΙ σε όλα χωρίς καν να κοιτάξουν την συμφωνία.. παίρνουν το γαϊδούρι στον ώμο και τρέχουν σαν γίδια. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε να συζητήσουμε πολλά.. το καλό είναι ότι δεν θα πλήξουμε.

Αναμένουμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.