Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ

Εκτάκτως συγκαλείτε το Κυβερνητικό Συμβούλιο το απόγευμα, επιστρέφουν όλοι οι Υπουργοί στην Αθήνα. Τι θα συζητηθεί, οι τελευταίες προτάσεις των δανειστών και τι θα γίνει αν τελικά η Αθήνα απορρίψει αυτές τις προτάσεις. Όλα πλέον είναι πιθανά... από μια συμφωνία-παράταση μέχρι και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή κάλτσες όπως είχε πει και μια ψυχή παλιότερα. Έχω την εντύπωση ότι ούτε οι ποιο στενοί συνεργάτες του Τσίπρα δεν ξέρουν τι θα προταθεί και τι τελικά θα αποφασιστεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, οι σκληροί Υπουργοί πολλαπλασιάζονται.. η κοινή γνώμη και αυτή είναι στα όρια της με αυτά που προτείνουν οι δανειστές, όλα πλέον είναι στον αέρα.

Ποιος θα επικρατήσει; οι σκληροί της κυβέρνησης ή οι ποιο διαλλακτικοί; θα το ξέρουμε νωρίς το βράδυ..

Τώρα στα της διαπραγμάτευσης, τι νεότερα έχουμε από τις Βρυξέλλες 

H τελευταία εξέλιξη αναφέρει ότι οι δανειστές ζητούν την παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας έως το Νοέμβριο και προσφέρουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για περίοδο 3 ετών.

Σε αυτό φέρεται να συμφωνούν όλα τα μέρη των θεσμών (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Μέχρι και το Νοέμβριο του 2015, οι θεσμοί θα δανείσουν στην Ελληνική κυβέρνηση συνολική χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.