Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κοροϊδεύουν τους Έλληνες οι θεσμοί.. άλλα λένε στους Έλληνες διαπραγματευτές και άλλα στον Ελληνικό λαό.

«Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη», τόνισε η κυρία Μπρέιντχαρντ και πρόσθεσε πως η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα είναι απολύτως βιώσιμη και «βγάζει οικονομικώς νόημα». Είπε επίσης ότι η πρόταση των δανειστών ήταν να μειωθούν οι δαπάνες για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ. Η ελληνική πλευρά πρότεινε μείωση της συνολικής δαπάνης του ασφαλιστικού κατά 0,4%.
Μόνο θυμηδία προκαλούν οι διαβεβαιώσεις της Κομισιόν ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα περικοπών στις συντάξεις, όταν στο χθεσινό μακροσκελές του σημείωμα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι ζητούμενο είναι το «κούρεμα» της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1%, με προστασία μόνο των φτωχών συνταξιούχων.

Αυτό που σημειώνουν πηγές με άμεση γνώση των συζητήσεων που πάντα γίνονταν με τους εκπροσώπους των «θεσμών», είναι ότι αυτή η απαίτηση ισοδυναμεί με «κούρεμα» των συντάξεων κατά 6,5%, αλλά μόνο αν το «κούρεμα» είναι οριζόντιο, δηλαδή δεν εξαιρεθεί κανείς συνταξιούχος. Εάν η κυβέρνηση επιλέξει να προστατέψει τις χαμηλές συντάξεις και βάλει το «μαχαίρι» πάνω από τα 1.000 ευρώ, τότε για να βγει το νούμερο η μείωση πρέπει να φτάσει στο 20%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.