Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Tα βρήκαν Τρόικα και κυβέρνηση στην Αθήνα... τι αποφάσισαν

Πριν από λίγο επήλθε συμφωνία μεταξύ της τρόικας και του υπουργείου Οικονομικών για το καυτό θέμα του δημοσίου με τις απολύσεις.

Σύμφωνα με ... τον REAL FM, oι βασικοί άξονες που συμφώνησαν υπουργείο Οικονομικών και τρόικα και που θα κληθούν να επικυρώσουν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι:

- 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014.

- Μειωμένο κατά 15% το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

- 48 δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορία κα ασφαλιστικά ταμεία.

- Καμία μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.



__________

Μικρά σχόλια για το καθένα...

15.000 απολύσεις.. οριζόντια φυσικά, σιγά μην γίνουν αξιολογήσεις.

Θετικό η μείωση του χαρατσιού...

Λίγες οι δόσεις... έπρεπε να είναι τουλάχιστον 60!! Δεν θα διευκολύνει το κόσμο... αν και για όσους ξέρουν υπάρχει πάντα ανοικτή μια διάταξη που επιτρέπει το διακανονισμό στις 60 δόσεις απλά πρέπει να περάσει από τον έφορο. Δεν είναι τίποτα φοβερό... απλά θέλει να έχεις καλό λογιστή και τις 60 δόσεις τις παίρνεις, όπως τις έπαιρνες και πριν, αυτά για να μην μας παραμυθιάζουν.

Το τελευταίο.. είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να μας βρει εν όψει καλοκαιριού, τι πάει να πει δεν μειώνεις το ΦΠΑ στην εστίαση, μα βρε ΒΛΑΚΑ αν το μειώσεις και οι ταβέρνες και τα εστιατόρια και γενικότερα οι επιχειρήσεις εστίασης θα ρίξουν τις τιμές... τι πάει να πει δεν μειώνω το ΦΠΑ; Μα αν το μειώσεις αμέσως θα αυξηθεί η κατανάλωση.. είναι δεδομένο! Τραγική απόφαση που δεν ευνοεί το τουρισμό και θα κλείσει ακόμα περισσότερα καταστήματα και ταβέρνες... μεγάλο λάθος που θα το πληρώσει η ΝΔ στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.