Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μέρκελ: Εκχωρήστε κυριαρχία… για το κοινό καλό!

Και η Αθήνα κοιμάται, τι άλλο να κάνει...
____________
Για να μπορέσει η Ευρωζώνη να υπερβεί την κρίση χρέους και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, θα πρέπει οι χώρες-μέλη να εκχωρήσουν την αποφασιστική αρμοδιότητα σε ορισμένους τομείς, αλλιώς το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν μπορεί να προχωρήσει…


Αυτό υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, όπου χορηγός ήταν η Deutsche Bank. Μαζί της συμμετείχε στην εκδήλωση και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ.

Η Μέρκελ υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησής της για την αντιμετώπιση της κρίσης καιαπέρριψε τις κατηγορίες ότι η «συνταγή» περιέχει δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό λιτότητας σε βάρος της ανάπτυξης και υποστήριξε ότι η προσπάθεια είναι να συνδυαστούν αυτά τα δύο…

Άσκησε ταυτόχρονα κριτική στις χώρες της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι «...μοιάζουμε να βρίσκουμε κοινά αποδεκτές λύσεις όταν βρισκόμαστε μπροστά από την άβυσσο. Αλλά μόλις η πίεση μειώνεται, όλοι λένε πως θέλουν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο».

Τέλος, η Μέρκελ επικαλέστηκε την εμπειρία της με την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας από την οποία προέρχεται και δήλωσε πως αυτή η εμπειρία την έχει κάνει να θέλει να δει την Ευρώπη να καταρρέει… κάτι που θα ήταν εντελώς παράλογο, αφού οι Ευρωπαίοι έχουν όλες τις δυνατότητες στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.