Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έτοιμη η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, σιγά σιγά ανοίγουν οι τράπεζες τη κάνουλα χρηματοδότησης

Σήμερα θα ανοίξει τα χαρτιά της η Εθνικη Τράπεζα, καθώς η διοίκηση αναμένεται να ενημερώσει το ΤΧΣ και την ΤτΕ για τη δυνατότητα άντλησης των απαραίτητων ιδιωτικών κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να παραμείνει ιδιωτική...

Παράλληλα, θα υποδεχθεί το μεσημέρι τους μετόχους τους ώστε η γενική συνέλευση τους να δώσει την τελική έγκριση για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Η κινητοποίηση της διοίκησης φαίνεται ότι έχει αποφέρει τα απαραίτητα κεφάλαια, ένδειξη που ενδυναμώθηκε απ' την κίνηση της τράπεζας να ανακοινώσει ότι αλλάζει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης θέτοντας ως στόχο την κάλυψη του 12% της αύξησης κεφαλαίου από ιδιωτικά κεφάλαια. Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο που προβλέπει ο νόμος της ανακεφαλαιοποίησης για να διατηρήσει μια συστημική τράπεζα τον ιδιωτικό της χαρακτήρα είναι η κάλυψη από ιδιωτικά κεφάλαια του 10% της αύξησης.
____________

Οι δικές μου πληροφορίες από ανώτατα στελέχη της Εθνικής, μου λένε ότι μέχρι τις 10 Μαΐου όλα θα έχουν τελειώσει και το πολύ μέχρι τις 10 Ιουνίου... οι τράπεζες θα έχουν ανοίξει τη κάνουλα χρηματοδότησης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις(φυσικά με πολύ ποιο αυστηρά κριτήρια..αλλά και ποιο δίκαια). Αυτό θα είναι ότι καλύτερο για την οικονομία.. μαζί με το ΕΣΠΑ που κλείνει μετά και τη νέα παράταση που δόθηκε για τέλη Μαΐου, θα δώσουν ζεστό χρήμα στην αγορά και θα βοηθήσουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν μπλοκάρει.

Και από Σεπτέμβριο θα έχουμε και μαζικούς πλειστηριασμούς σε ακίνητα που κατέχουν οι Τράπεζες. Προσοχή όχι σε ακίνητα πολιτών... αλλά ακίνητα που κατέχουν οι τράπεζες(πολλά εμπορικά ακίνητα και λιγότερες κατοικίες)! Ο αριθμός των ακινήτων είναι κοντά στις 17.000 .

Δεν μπορεί μια οικονομία να μην έχει τράπεζες... ανοικτές! Αυτά που θέλει η αριστερά ΔΕΝ θα περάσουν, τράπεζες δλδ σε δημόσιο έλεγχο και με μηδενικές δυνατότητες ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 1940-50... αυτά η αριστερά να τα ξεχάσει. Το παλιό δόγμα των κρατικοποιήσεων... έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.. οι κρατικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες.

Μόλις οι τράπεζες ανοίξουν τις κάνουλες χρηματοδότησης... θα αλλάξουν τα πάντα και η ώρα αυτή είναι πολύ κοντά! Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις τράπεζες... είναι εργαλείο για την άσκηση της πολιτικής, χωρίς αυτές δεν μπορεί να κινηθεί τίποτα. Δεν μπορούσε να κινηθεί τίποτα ούτε πριν από 250 χρόνια... δεν μπορεί ούτε και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.