Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σχεδόν 15,000 οικογένειες θα βοηθηθούν μέσω της εκδήλωσης Cyprus Aid

Σχεδόν 15,000 οικογένειες θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα και είδης πρώτης ανάγκης μέχρι στο Πάσχα μέσω της συλλογής που έγινε στη διάρκεια της συναυλίας αλληλεγγύης Cyprus Αid στη Λευκωσία. Τα τρόφιμα και άλλα είδη διανεμήθηκαν από τους οργανωτές σε 29 φορείς, Δήμους, Μητροπόλεις, Σωματεία και Κοινωνικά Παντοπωλεία σε όλες τις πόλεις.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, η διαδικασία διανομής ολοκληρώθηκε με την τελευταία παράδοση στο Παλιό Δημαρχείο στη Λευκωσία, το οποίο, "μετά από ευγενή παραχώρηση του Δήμου Λευκωσίας, αποτέλεσε το κεντρικό σημείο διαλογής και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης της CyprusAID".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το Παλιό Δημαρχείο την τελευταία εβδομάδα πέρασαν συνολικά 29 Φορείς, Μητροπόλεις, Δήμοι και άλλα οργανωμένα Σώματα από όλη την Κύπρο, καθώς και 3 μικρότερης εμβέλειας οργανισμοί, "προκειμένου να παραλάβουν αναλογικά, φορτία τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να τα μεταφέρουν στις έδρες τους και από εκεί να τα διανείμουν στα άτομα και στις οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη".

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι διοργανωτές κατά τις μέρες της διαλογής και διανομής από τις ανάγκες των οικογενειών που καλύπτουν οι εν λόγω φορείς, παγκύπρια, πάνω σε τακτική βάση, και με βάση τον όγκο τροφίμων που έχει συλλεγεί από τη Συναυλία CyprusAID, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 14,622 οικογένειες θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τις εν λόγω εισφορές μέχρι και το Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών των γιορτών.

Ανάμεσα στα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της Συναυλίας ήταν και ποσότητες φαρμάκων τόσο από ιδιώτες όσο και από φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες, μετά από ενδελεχή έλεγχο των φαρμακευτικών υπηρεσιών, παραδόθηκαν στο Ιατρείο των Φτωχών για άμεση χρήση.

Στη διάρκεια της συναυλίας και της συγκέντρωσης τροφίμων εργάστηκαν 500 εθελοντές.

Στην ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ επισυνάπτεται αναλυτικά, ο κατάλογος των 29 Φορέων/Δήμων/Μητροπόλεων/Σωματείων/Κοινωνικών Παντοπωλείων στους οποίους έχουν διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τη CyprusAID καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των υπευθύνων.

Η οργανωτική επιτροπή αναφέρει ότι τρόφιμα και είδη ανάγκης σε μικρές ποσότητες έχουν επίσης δοθεί στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Λευκωσίας για άμεσες ανάγκες ανθρώπων που καταφεύγουν εκεί για βοήθεια, στο Σώμα Κυπρίων Οδηγών για στήριξη συγκεκριμένου αριθμού άπορων οικογενειών, καθώς και στο Σωματείο Σκαπανέας για τις ανάγκες των άπορων παιδιών.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός οικογενειών που καλύπτουν οι αναγραφόμενοι φορείς / οργανισμοί / δήμοι / μητροπόλεις πάνω σε τακτική βάση, ανήλθε μέχρι και την Τρίτη 9 Απριλίου στις 21,096 οικογένειες, αριθμός ο οποίος αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.